يك دادگاه نيويورك ديروز انتشار كتابي را كه به عنوان دنبالهاي بر «ناتور دشت» سلينجر منتشر شده بود، در آمريكا ممنوع ساخت.
«فردريك كالتينگ» نويسنده سوئدي در كتاب «60 سال بعد : در دل دشت» به زندگي «آقاي ك» پيرمرد 76 سالهاي پرداخته كه از يك خانه سالخوردگان در نيويورك خارج ميشود و در خيابانهاي شهر مثل هولدن كالفيلد قهرمان ناتور دشت آواره است.
كالتينگ كه اين كتاب را با نام مستعار جي.دي.كاليفرنيا نوشته است، در ماه مي به گاردين گفت : «در اين كتاب هم مثل كتاب اصلي كه قهرمان در شهر ميچرخد، در حين اين گشت و گذار به بررسي خودش و گذشتهاي كه پشت سر دارد، فكر ميكند. او هنوز هولدن كالفيلد است و ديدگاههاي خاصي نسبت به چيزها دارد. او ميتواند خسته باشد، و سرخورده از اين دنياي كوفتي».
در آن زمان اين نويسنده اميدوار بود كه شايد سلينجر از اين كتاب استقبال كند ؛ اما اين اميدي است كه اكنون به سرخوردگي انجاميده زيرا سلينجر همه تلاشش را براي توقف انتشار كتاب به كار برد. او از سال 1965 تاكنون تلاش كرده است تا از انتشار آثارش جلوگيري كند.
كالتينگ با تاكيد بر اين كه نميخواهد سلينجر را وادار كند تا از انزواي خود خواسته و حريم خصوصياش خارج شود، ابراز اميدواري كرده بود كه او نظرش را درباره اين كتاب ابراز كند.
او براي دفاع از خودش در دادگاه ادعا كرده بود كه اين كتاب هجو و نقدي بر كتاب سلينجر است. اما «دبورا بتز» قاضي دادگاه آمريكا ديروز با اين استدلال مخالفت كرد و اعلام كرد كه قهرمان اين كتاب «عميقا همان كالفيلد سلينجر» است. وي در حكم 37 صفحهاياش افزوده است كه اين كتاب در موضوع و سبك نوشتار كاملا از ناتوردشت اقتباس كرده است. و اين كه آقاي «ك» همان افكار، خاطرات و شخصيتي را دارد كه كالفيلد داشت و حتي دقيقا از همان زباني براي بيان عقايدش استفاده ميكند كه هولدن ميكرد.
قاضي دادگاه همچنين اشاره كرده است كه آقاي «ك» هم علاقهمند است دقيقا از همان واژههاي كوفتي، لعنتي، قلابي، جهنم، مزخرف و جمله «منو بكش» استفاده كند.
برخلاف ادعاي نويسنده كه ميگويد هدف او از نوشتن اين كتاب نقد شخصيتي بود كه سلينجر آفريده، خانم قاضي دادگاه استدلال او را رد كرد و گفت «اين شخصيت دقيقا از روي همان شخصيت كلاسيك محبوب و شناخته شده تقليد شده است».
به اين ترتيب دادگاه هر نوع تبليغ، توزيع يا فروش اين كتاب را كه اكنون به صورت محدود در انگلستان توزيع شده، در آمريكا ممنوع كرد.
با اين حال نويسنده كتاب هنوز ميتواند شكايت خود را به مرجع عاليتر و دادگاه فدرال منهتن مطرح كند.
وكيل اين نويسنده سوئدي گفت به دادگاه تجديد نظر مراجعه ميكند و اظهار كرد كه دادگاه نيويورك با ممنوع كردن انشتار اين كتاب امكان مطالعه اين كتاب و قضاوت مردم درباره نقد كتاب سلينجر را از آنها گرفته است.
نظر شما