یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۲:۳۷
رضا رهگذر "چشم‌انداز ادبيات داستاني پس از انقلاب"  را مي‌نويسد

محمدرضا سرشار (رهگذر) در گفت‌وگو با "ايبنا" از انتشار كتاب "گذري بر ادبيات كودك و نوجوان قبل و بعد از انقلاب اسلامي" و نگارش اثر پژوهشي "چشم‌انداز ادبيات داستاني پس از انقلاب" خبر داد._

محمدرضا سرشار (رهگذر)، داستان‌نويس و منتقد ادبي در گفت‌و‌گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار داشت: كتاب "گذري بر ادبيات كودك و نوجوان قبل و بعد از انقلاب اسلامي" در قالب طرح نشر آثار پيشكسوتان و با حمايت مادي و معنوي معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در 600 صفحه توسط انجمن قلم ايران منتشر مي‌شود. بسياري از نقد‌هاي موجود در اين كتاب، در دهه 60 نوشته شده و بخشي از آن‌ها در كتاب‌هايي مانند؛ "و اما بعد"، "به بياني ديگر" و "بياييد ماهي‌گيري بياموزيم" به چاپ رسيد‌ه‌اند.

سرشار تصريح كرد: بيش از يك‌سال است كه در حوزه تحقيق و پژوهش، مجموعه‌اي را با عنوان "چشم‌انداز ادبيات داستاني پس از انقلاب" در دست نگارش دارم.

وي ادامه داد: نقد ادبي، هويت ادبيات داستاني، تحول در مضمون و محتوا، تنوع موضوعات،‌ تغيير در كميت رمان و داستان‌كوتاه،‌ ظهور چهره‌مان(تيپ‌هاي جديد)، تغيير كميت و كيفيت آثار داستاني، احياي نسبي منزلت زن در ادبيات داستاني و غلبه مكاتب جديد داستاني مانند؛‌ رئاليسم جادويي،‌ داستان نو و پست مدرن بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، از مهم‌ترين محور‌هاي مورد بررسي در مجموعه "چشم‌انداز ادبيات داستاني پس از انقلاب" هستند.

محمدرضا سرشار وضعيت ادبيات كودك و نوجوان قبل از انقلاب اسلامي را بيشتر معطوف به ترجمه آثار غربي دانست و افزود: ادبيات قبل از پيروزي انقلاب اسلامي بيشتر در حوزه ترجمه آثار غربي بود تا تاليف. اما بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به خصوص در دهه‌هاي نخستين آن، اين نسبت به نفع غلبه و طرح مضامين بومي و خودي تغيير و ظهور پيدا كرد.

وي درباره كتاب "در مسير تند باد" كه سال 1381 توسط انتشارات پيام آزادي منتشر شده، گفت: اين اثر شامل بررسي و نقد بيست سال ادبيات داستاني دفاع‌مقدس كودك و نوجوان است. اين تحقيق نشان از رشد نسبي مطلوب و همراه با كيفيت ادبيات كودك و نوجوان در حوزه دفاع‌مقدس دارد.

نويسنده كتاب "تشنه ديدار" ادبيات پايداري را به عنوان نمادي از ارزش‌هاي ملي در ادبيات داستاني دانست و تاكيد كرد: توجه به رويداد‌ها و حوادث هشت سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران،‌ نمي‌تواند تمام دغدغه‌هاي كودك و نوجوان جامعه كنوني باشد. آثار جذاب دوران معاصر با وجود كيفيت‌هايي كه از دل كميت‌ها برآمده، ‌خلق مي‌شوند. بنابراين توقع دور از ذهني است كه موضوع دفاع‌مقدس را مقوله‌اي هميشگي در ادبيات داستاني كودك و نوجوان به شمار آوريم. 

وي در پايان از چاپ داستان "سگ خوب قصه ما" توسط انتشارات سوره مهر خبر داد و گفت: اين داستان رمزي،‌ آرماني و مبتني بر درون مايه‌اي اجتماعي است كه بعد از 30 سال توسط انتشارات سوره مهر با چاپ چهارم منتشر مي‌شود. 

محمدرضا سرشار(رهگذر) سال ۱۳۳۲ در شهر کازرون متولد شده و داراي نشان درجه يك هنري(معادل دكتري) است. 

تاكنون، سردبیري چند ماهنامه كودك و نوجوان، مجله "ادبیات داستانی" و گاهنامه‌هاي "پویش"، "اصحاب قلم" و "قلمرو" و مسووليت واحد ادبیات و کمیته داستان چندين نهاد و رياست و نايب رييسي "انجمن قلم ایران" از سمت‌هاي وي بوده‌اند. 

"پشت دیوار شب"، "آن قصه که در کتاب‌ها آمده بود"، "آنک آن یتیم نظر کرده"، "نردبان جهان" و "تشنه ديدار" از جمله آثار منتشر شده محمدرضا سرشار (رهگذر) هستند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۳:۴۰ - ۱۳۸۸/۰۱/۰۶
    خوب بود مرسي

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها