در این هفته، اقدامهایی از سوی دولت، سازمانها و نهادهای مرتبط انجام میشود تا به مسائل مربوط به کودکان توجه شود. برنامههایی نظیر نشستها، کنفرانسها، نمایشگاهها و فعالیتهای آموزشی برگزار میشود تا آگاهیافزایی درباره حقوق کودکان به وجود آید و توجه بیشتری به مسائل آنان معطوف شده و راهکارهایی برای حفاظت از حقوق آنان ارائه شود.
بنابراین، هفته ملی کودک فرصتی است تا جامعه به وجود و نیازهای کودکان توجه بیشتری داشته باشد و برنامههایی برای مراقبت و حمایت از آنان انجام دهد.
بر همین اساس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، شیوهنامه هفته ملی کودک را به منظور همافزایی تمامی نهادها و سازمانهای فعال در حوزه کودکان و برگزاری هرچه بهتر هفته ملی کودک منتشر کرده است.
همچنین به منظور ایجاد وحدترویه در پیشبینی و اجرای برنامهها، شورای سیاستگذاری هفته ملی کودک، شعار «کودکی بهتر، زندگی بهتر» را برای گرامیداشت این هفته در نظر گرفته است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان روزشمار هفته ملی کودک را نیز به این ترتیب اعلام کرده است:
۱۵ مهر: کودک، صلح، امنیت، محیط زیست،
۱۶ مهر: کودک، زندگی، سلامت، رشد،
۱۷ مهر: کودک، مشارکت، آگاهی، شکوفایی،
۱۸ مهر: کودک، خانواده، هویت، عدم تبعیض،
۱۹ مهر: کودک، اخلاق، تربیت، مصلحت،
۲۰ مهر: کودک، گذشته، حال، آینده
و ۲۱ مهر: کودک، رفاه، بهزیستی، دسترسی برابر.
همچنین همگرایی و همافزایی فعالیتهای دستگاهها و نهادهای متولی کودک در سراسر کشور از جمله اهداف مهم در برگزاری این هفته است. بر همین اساس برخی دستگاههای اجرایی مرتبط عبارتاند از: وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت آموزش و پرورش، بنیاد ملی بازیهای رایانهای، شورای کتاب کودک، مدیرعامل بنیاد کودک، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، صندوق نوآوری و شکوفایی و... .

شیوهنامه هفته ملی کودک
نظر شما