سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴
بررسی شیوه‌های ارتباطی پیامبر با ایرانیان در کتاب «آشنایی ایرانیان با اسلام در عصر نبوی(ص)»

خراسان‌رضوی- نویسنده کتاب «آشنایی ایرانیان با اسلام در عصر نبوی(ص)» گفت: در این اثر شیوه‌های ارتباطی پیامبر با ایرانیان بررسی شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در مشهد، محمد با‌غستانی در نشست معرفی کتاب «آشنایی ایرانیان با اسلام در عصر نبوی(ص)» با حضور جمعی از علاقه‌مندان به کتاب در رواق گفت و گو سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی واقع در پیاده‌راه خیابان آیت‌الله طبسی(ره) مشهد گفت: در ایران بیش از یک هزار و 400 سال است که دین اسلام وارد شده است و در یک روند تاریخی بلندمدت از سوی اکثریت جمعیت سرزمین شده و بخشی از هویت آنان شده است. بررسی این روند تبدیل و تحول و گذار از ایران ساسانی به ایران اسلامی نشان می‌دهد ایران به تناسب ویژگی‌های فکری و فرهنگی و تمدنی خود مرحله‌هایی را در پذیرش اسلام پشت سر گذاشته است که هر یک از آن ها نیازمند پژوهشی مستقل است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: آنچه که در کتاب «آشنایی ایرانیان با اسلام در عصر نبوی» به آن پرداخته شده این است که بر پایه اندک شواهد موجود به بازسازی ابعاد گوناگون این ارتباط و سیر آن از آغاز تا پایان عمر پیامبر بپردازد و از نخستین مرحله آشنایی ایرانیان با اسلام را که در عهد نبوی رخ داده سخن بگوید.

باغستانی تصریح کرد: مطالب کتاب در 5 فصل«پیشینیه ایراینیان در جزیره العرب»،«زمینه‌های ارتباطی ایران با پیامبر»، «نخستین کوشش یک ایارانی برای ارتباط با پیامبر»،«دستاورد ارتباط هدفمند پیامبر با جامعه ایرانی» و «سلمان محمدی هدیه پیامبر به جامعه ایرانی پس از خود» تنظیم شده است.

نویسنده کتاب «آشنایی ایرانیان با اسلام در عصر نبوی(ص)» یادآور شد: فصل اول کتاب به پیشینه حضور ایرانیان در جزیره العرب و علل و عوامل آن در یمن که بخش جنوبی عربستان بوده پرداخته و چگونگی ارتباط میان دو جامعه ایرانی و عربی را بیان می‌کند. در فصل‌های بعدی خواننده کتاب به ترتیب درباره زمینه‌های ارتباط ایرانیان با پیامبر(ص) در شبه جزیره عصر اسلامی، نخستین کوشش آگاهانه یک ایرانی برای ارتباط با پیامبر(ص)، ارتباط هدفمند پیامبر(ص) با جامعه ایرانی و سلمان محمدی هدیه ویژه پیامبر(ص) به جامعه ایران پس از خود، مطالب دست اول و کمتر اشاره شده‌ای را می‌خواند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها