پنجشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹
نقش اربعین در تمدن‌سازی اسلامی از منظر شهید حاج قاسم سلیمانی + فیلم

تعبیر تمدن سازی جریان عظیم اربعین البته از مقام معظم رهبری است ولی شعار «ملت حسین (ع) به رهبری حسین (ع)» از سخنان شهید سلیمانی وام گرفته شده است که «ما ملت امام حسینیم!»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سنت پیاده‌روی اربعین سنتی دیرین در میان عالمان مقیم نجف و نیز مردم عراق بوده است و راه‌های گوناگون برای پیمودن راه و طی طریق تا کربلا و انجام زیارت اربعینی اباعبدالله (ع) در روزهای منتهی به اربعین حسینی، وجود دارد. این سنت در سال‌های حکومت بعثی عراق با مضیقه‌ها و محدودیت‌هایی مواجه بود تا جایی که در سال ۱۹۷۷ به انتفاضه صفر منتهی شد.

با سقوط رژیم بعثی و برقراری نسبی امنیت، این سنت دیرین احیا شد و در قالب موکب‌های سنتی نجفی و کربلایی استقبال مرسوم مردم بین راه تداوم یافت. این سنت در نگاه حاج قاسم زمینه برقراری ارتباطی عمیق میان دو ملت دوست و برادر ایران و عراق را فراهم می‌کرد و بسط آن و تبدیلش از جویباری کوچک به رودی خروشان می‌توانست امنیت پایدار را در سایه ارتباط مردمی گرد امری معنوی و متعالی مانند زیارت اباعبدالله برقرار کند و پیامدهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و اقتصادی برای مردم دو باشد.

تعبیر تمدن سازی جریان عظیم اربعین البته از مقام معظم رهبری است ولی شعار «ملت حسین(ع) به رهبری حسین(ع)» از سخنان شهید سلیمانی وام گرفته شده است که «ما ملت امام حسینیم!»

در فصل ششم از کتاب «معمار حرم» به نقش اربعین در تمدن‌سازی اسلامی از منظر شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخته شده است، در بخش‌هایی از این فصل می‌خوانیم:
 
تبادل فرهنگی

مسعود شوشتری: یکی از نکات مهم درباره اربعین این است که ستاد در اربعین به‌هیچ‌وجه کار اجرایی انجام نمی‌دهد؛ وظیفه ستاد ریل‌گذاری برای کارهای اجرایی موکب‌های ایرانی است.

تقریباً تنها جایی که ما مستقیم وارد کار اجرایی شدیم، اسکان و تغذیه زوار در فضاهای عمرانی بود که در نجف و کربلا احداث می‌کردیم.

در عراق با همکاری عتبه‌ها و مسئولان عراقی، موکب‌ها را سامان‌دهی کرده و برایشان جا تعیین کردیم و بعد امکاناتشان را انتقال دادیم آن‌ها هم آمدند چادرهایشان را زدند و خودشان محل اسکان درست کردند؛ خودشان به پخت‌وپز پرداختند و خودشان هم پذیرایی کردند. بعدها همه موکب‌ها پروانه دار شدند و الآن هرچه جلوتر می‌رویم، مراسم منظم‌تر برگزار می‌شود.  
آغاز تمدن اسلامی

عباس قطب‌الدین: الآن سال‌به‌سال حضور مردم در اربعین زیاد می‌شود. ما از سه موکب شروع کردیم الآن بیش از سه هزار موکب ثبت‌شده داخل ستاد داریم. این کار شوخی نیست؛ همه با تدبیر حاج قاسم بود.

یوسف افضلی: حاج قاسم دغدغه اربعین داشت و از برگزاری گسترده آن خیلی خوشحال بود معتقد بود پیاده‌روی اربعین باید آغاز تمدن اسلامی باشد. می‌گفت «هیچ جای دنیا نمیتونین چنین جمعیتی رو برای یه هدف دور هم جمع كنين؛ حتی با پای برهنه توی سرما و گرما بیان، هتل و جا و امکانات نباشه و اصلاً غر نزنن و بتونن این سختی‌ها رو تحمل کنن این فقط عشق آقا امام حسینه.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها