چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۷
توجه به بحث فناوری‌های نوین از برنامه‌های در دست اقدام نهاد کتابخانه‌ها است

مرکزی- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به دنبال استفاده از فناوری های نوین در کتابخانه‌های عمومی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در اراک، مهدی مضانی عصر چهارشنبه در نشست خبری در خصوص تاکید مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب امسال در خصوص توجه به حوزه کودک گفت: ما اگر بخواهیم مسئله کتاب خوان شدن بچه ها را حل کنیم باید به مدرسه برویم و اقدامات نهاد برای توجه به این حوزه تقویت تجهیز بخش های کودک  و تهیه برنامه تلویزیونی«هدهد سفید» با بخش‌های گوناگون همچون کلیپ، قصه‌خوانی، گفتگو، نمایش و کتابخانه‌گردی است که به معرفی کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابداران و اعضای فعال کتابخانه‌ها و کتاب می‌پردازد و از طریق معرفی ظرفیت‌های کتابخانه‌ها سعی در ترغیب کودکان به حضور در کتابخانه‌ها دارد.

وی افزود: مهرماه امسال دومین جشنواره نشان هدهد سفیدبا هیئت داوران 600 نفره  از کودکان و نوجوانان و کتابداران برگزار می شود، این جشنواره از ابتدای سال به صورت باشگاه کتابخوانی با شناسایی همزمان کتاب‌های تأثیرگذار و پرطرفدار حوزه کودک و نوجوان و استعدادهای برجسته کتابخوانی در کتابخانه‌های عمومی و مراکز فرهنگی و اطلاع از ذائقه مطالعه آنان درحال برگزاری است، و در راستای تقویت آثار ایرانی و حمایت از جریان تألیف و ایجاد ارتباط بین خوانندگان و نویسندگان است.

رمضانی در پاسخ سئوال خبرنگار ایبنا در خصوص اقدامات شورای فرهنگ عمومی در خصوص ایجاد عادت مطالعه در بین کودکان و نوجوانان گفت: من عضو شورای فرهنگ عمومی هستم و ما در این خصوص  با کار کارشناسی «سند ترویج خواندن را به شورای فرهنگ عمومی ارائه کرده‌ایم» و کلیات سند در حلسات شورای فرهنگ عمومی تصویب شده و انشالله بعد از تصویب بصورت دقیق اجرا و دنبال به نتیجه رسیدن آن هستیم.

وی در خصوص ایجاد کسب کارهای کوچک و حمایت از اشتغال و تولید ملی گفت: امسال دومین همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب‌و‌کارهای کوچک را در مشهد برگزار خواهیم کرد و مقالات متعددی به همایش رسیده و اتفاق مهمی در عرصه کتابخانه ای عمومی رخ خواهد داد و الان کتابخانه های متعددی هستند که آموزش مشاغل در آنها انجام می شود و محصولات در کتابخانه به فروش می رسد.

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خصوص استفاده از فناوری های نوین در کتابخانه های عمومی گفت: ما دو ابر پروژه اپلیکیشن کتابخانه های عمومی را طراحی کرده ایم و در مراحل پابان کار است و باعث مکانیزه شدن خدمات کتابخانه‌های عمومی و جذب عضو می‌شود و مورد دوم ایجاد کتابخانه الکترونیک است که در دست پیگیری است.

رمضانی در خصوص جذب منابع و کتاب در کتابخانه‌ها گفت: ما به دلیل مشکلات مالی محکوم به انتخاب منابع هستیم و دومین مشکل مکان و فضا در کتابخانه‌هاست ،حداکثر ظرفیت بزرگترین مخزن های کتاب 300 هزار جلد کتاب است و هرسال 70 هزار عنوان کتاب منتشر می شود و در صورت خرید کتاب در عرض 3 سال آن مخزن پر می شود و لزوما هرکتابی هم که تبلیغ می شود خوب و مناسب نیست مثل پفک که تبلیغ می‌شود ولی مفید نیست.

رمضانی در پاسخ به خبرنگار ایبنا درخصوص اقدامات نهاد در دسترسی عادلانه به کتاب و کتابخانه برای مردم گفت: موضوع دسترسی به کتاب و کتابخانه را که رئیس جمهور  مطرح کردند، ما در این خصوص خدمات کتابخانه را نزد گیرنده می بریم و شبکه کتابخانه سیار نهاد جزو فعالترین شبکه‌هاست و سال 97 ، 9 کتابخانه سیار داشتیم و الان 55 کتابخانه سیار داریم  و به دنبال توسعه شبکه کتابخانه‌های سیار هستیم. و آمایش سرزمینی نهاد هم به تصویب رسیده و بزودی رونمایی می شود که بر اساس آن مشخص می شود کجا کمبود کتابخانه داریم و در برخی نقاط هم کتابخانه‌های عمومی در موقعیت نامناسب هستند.

رمضانی از اصحاب رسانه استان درخواست حساسیت و پیگیری و مطالبه  موضوع کتابخانه مرکزی استان را داشت و تاکید کرد: اجازه ندهید کتابخانه مرکزی را ببرند و در صورت راه‌اندازی و تکمیل، کتابخانه مرکزی تراز استان را در منطقه افزایش می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها