جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۳
پوروهاب از مردان طلایی «سلام بچه‌ها» بود

قم- حجت‌الاسلام عبدالله حسن‌زاده، نویسنده با اشاره به مجاهدت و تلاش محمود پوروهاب در عرصه ادبیات کودک و نوجوان، گفت: پوروهاب از مردان طلایی «سلام بچه‌ها» بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قم، حجت‌الاسلام عبدالله حسن‌زاده عصر جمعه در آیین اختتامیه نخستین دوره  آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان با عنوان «قاصدک» که در مجتمع فرهنگی - آموزشی یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، بیان کرد:  از دهه ۶۰ امکانات خاصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان وجود نداشت. فقط یک انجمن خوشنویسی در قم وجود داشت. وقتی به ۳۰ سال قبل برمی‌گردم در این زمینه هیچ نبود اما با تلاش و همت و استقامت دوستانی که در مجموعه‌ای به نام «سلام بچه‌ها» جمع شده بودند این کار را رقم زدند. دوره ۸۰ دوره طلایی سلام بچه‌ها بود. دوره طلایی مردان طلایی هم می‌خواهد و این مردان طلایی توانستند قم را قطب دوم ادبیات کودک و نوجوان کنند.
 
وی افزود: این اتفاق با تلاش، خون دل خوردن و پشتکار به دست آمد  و یکی از آن مردان طلایی که با همت وعشق کار می‌کرد جناب استاد پوروهاب بود. او مرد طلایی آن دوران بود.
 
حسن‌زاده تصریح کرد: ارشاد یک جایزه کتاب فصل در تهران برگزار می‌کرد.  با اینکه نویسندگان بزرگی در آن فصل شرکت کرده بودند، اما داستان پوروهاب برنده کتاب فصل شد.
 
این نویسنده افزود: در یکی از دوره‌های کتاب سال جمهوری اسلامی مردان طلایی که در «سلام بچه‌ها» بودند کتاب‌هاشان تا مرحله نهایی کتاب سال جمهوری اسلامی  در بخش کودک و نوجوان رفت و یکی از دوستان برنده کتاب سال جمهوری اسلامی شد. این کتاب که برنده شد در جشنواره کتاب «سلام بچه‌ها» هم برنده شد. این‌ها با تلاش مردان طلایی قم رقم خورد.
 
وی تاکید کرد: از کارهای مهمی که این دوستان انجام دادند شاعرپروری بود. آن زمان پوروهاب دست خیلی‌ها را گرفت که امروز شاعران قدری هستند. امیدوارم همیشه استاد پوروهاب مثل الان بدرخشد و آثار خوبی بیافریند.
 


کسانی که برای کودکان می‌نویسند ایثارگر هستند
 
محمود پوروهاب نیز در بخشی از این برنامه، گفت: من از سال ۶۸ به ملاحظه دعوتی که از من شد به «سلام بچه‌ها» رفتم. بنده خیلی علاقه نداشتم. یکی دو ماه آنجا رفتم، در آنجا من با ادبیات کودک و نوجوان آشنا شدم. تحول شگرفی ایجاد شد و من به ادبیات کودک و نوجوان علاقه شدم. این تحول ناگهانی نبود و همراه همراه با آگاهی بود.
 
این استاد پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان، افزود: من یک احساس وظیفه و مسئولیت کردم و کار ادبیات بزرگسال را کنار گذاشتم و به ادبیات کودک روی آوردم. بچه‌ها مثل نهال‌های کوچکی هستند که به مراقبت نیاز دارند و ما اگر آنها را تربیت نکنیم فردا درختان پرثمری نخواهند بود.
 
پوروهاب یادآور شد: تولستوی می‌گوید نوشتن برای کودک از شریف‌ترین کارهاست. من می‌گویم از ظریف‌ترین و سخت‌ترین کارهاست و کسانی که برای کودکان می‌نویسند ایثارگر هستند.
 
 
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها