پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۳
راه رسیدن به فکر اولیه دیدن و شنیدن و تخیل کردن است

قم- یک داستان‌نویس با تاکید بر پیدا کردن ایده اولیه برای داستان، گفت: راه رسیدن به فکر اولیه دیدن، شنیدن و تخیل کردن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قم، عباس قدیرمحسنی پنجشنبه در نخستین دوره از آموزش شعر و داستان کودک و نوجوان «قاصدک» در کارگاه «عناصر داستان»، با مطرح کردن این نکته که تفاوت داستان با انشا چیست؟ گفت: در داستان از تخیل استفاده می‌شود و باید قدرت خیال انگیزی را بالا ببریم اما در انشا ما با اتفاقات واقعی سر و کار داریم. اصل داستان تخیل است.
 
وی ادامه داد: در ابتدا برای نوشتن داستان قبل از هر چیز به فکر ایده اولیه باشید. این ایده اولیه یک جمله است و داستان‌نویس به آن نیاز دارد. راه رسیدن به فکر اولیه دیدن، شنیدن و تخیل کردن است.
 
قدیرمحسنی درباره اینکه ایده باید چه خصوصیاتی داشته باشد، ادامه داد: عدم تعادل، قابل گسترش بودن، استفاده از تجربه زیسته و تازگی و نو بودن چهار ویژگی ایده خوب است. در یک جمله ایده باید چیزی باشد که برخلاف جریان روزانه باشد.
 
این استاد داستان، تصریح کرد: اگر ایده جدید باشد کار راحت‌تر پیش می‌رود اما اگر ایده تکراری باشد باید از زاویه دید جدیدی به آن بپردازیم تا جذابیت کار حفظ شود.
 
وی بیان کرد: در فکر اولیه نباید کودک و نوجوان را از هم تفکیک کنیم. هرچه بیشتر بنویسید تجربه شما در نوشتن بالاتر می‌رود. زبان داستان خیلی مهم است.
 
به گزارش ایبنا؛ در این کارگاه هنرجویان به بیان ایده‌های خطی خود پرداختند تا در ادامه بتوانند از ایده، طرح داستان بنویسند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها