سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
هدف اصلی «آفتاب در مرداب» هدایت مخاطب در مسیر معرفت امام علی (ع) است

مجید پورولی‌کلشتری، نویسنده «آفتاب در مرداب» گفت: به نوعی این داستان با بیان و طرح برخی از فضائل امیرالمومنین (ع)، مخاطب را در مسیر معرفت امام قرار می‌دهد.

مجید پورولی‌کلشتری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتابش با عنوان «آفتاب در مرداب» توضیح داد: این اثر یک داستان بلند در باب فضائل امام علی(ع) است. داستان دختری به نام ماریه که جوانی به اسم ایوب عاشق و دلباخته او شده؛ اما این عشق با سد بسیار بزرگی مواجه است و آن اعتقادات ماریه است. ماریه از شیعیان امیرالمومنین و ایوب از پیروان و سربازان معاویه است. ماریه نمی‌تواند به کسی محبت دشمنان امام علی(ع) را در سینه دارد دل بسپارد. ماریه برای ایوب شرطی مهم و بزرگ می‌گذارد. اگر ایوب از این شرط و گذرگاه عبور کند، شاید بتواند این وصلِ ناممکن را ممکن کند. داستان کتاب، داستان همین شرط است که به فضائل امام علی(ع) ارتباط دارد.
 
وی با بیان اینکه فضائل، واژه کلیدی این کتاب است، توضیح داد: فضائل در اعتقادات ما نیز نقش کلیدی دارد. ما در اعتقادات شیعی با یک عنوان مهم به اسم «معرفت امام» روبه‌رو هستیم. ما باید امامان شیعه را که 12 نفر هستند بشناسیم؛ اما این شناخت محدود به آموختن اسم امام و مشخصات شخصی امام و تاریخ تولد و تاریخ درگذشت و نام پدر و مادر امام نمی‌شود. معرفت امام یک فایل جداگانه در اعتقادات است که ً تمام دین بر همین «معرفت امام» معنا می‌شود. معرفت امام یعنی شناخت مراتب و فضائل امام و شناخت تمام تفاوت‌های امام با سایر مخلوقات و حتّی انسان و ما تا امام را نشناسیم، دیندار نیستیم. به نوعی این داستان با بیان و طرح برخی از فضائل امام علی(ع)  مخاطب را در مسیر معرفت امام قرار می‌دهد.
 
وی همچنین گفت: من به ادبیات داستانی به عنوان یک کلاس درس برای آموزش مفاهیم اعتقادی، به‌ویژه مفاهیم امامت و امام‌شناسی نگاه می‌کنم. داستان‌نویسی یک هنر است، اما این هنر لزوما برای تفریح و وقت گذرانی و لذت بردن نیست. می‌شود از داستان لذت برد، امّا این لذت می‌تواند عمیق، معنوی و ژرف باشد. من داستان را برای آگاهی دادن به مخاطب می‌نویسم. برای من هنر داستان نویسی راهی برای به کمال فکری رساندن مخاطب است. لباس ظاهری این کتاب و کتاب‌های قبلی من داستان و ادبیات و هنر است، اما در لایه‌های زیرین و در بطن اثر، من مخاطب را به خوانش احادیث شیعه در حوزه امامت دعوت می‌کنم. این شیوه‌ای است که به آن متعهد بوده‌ام و اسمش را ادبیات تکلیفی گذاشته‌ام.
 
وی درباره عنوان کتاب نیز توضیح داد: «آفتاب در مرداب» مصداق امام علی (ع) است که در مرداب تفکرات کوته‌فکرانه و سطحی و بی‌ریشه و سیاه اسیر شده است. البته این اسارت ظاهری است وگرنه امام معصوم به واسطه ولایتی که دارد از هر بندی آزاد است. آفتاب در مرداب یعنی حضور نوری به نام امیرالمومنین در برهه‌ای از تاریخ که جامعه حضرت را رها کرده و تنها گذاشته است و به امام پشت کرده است، هیچ‌کس اعتنایی به امام ندارد. من جامعه آن روزگار را به مرداب و امیرالمومنین (ع) را به آفتاب تشبیه کرده‌ام.
 
انتشارات فنجان و کتاب اخیرا کتاب «آفتاب در مرداب» را در 88 صفحه و قیمت 55 هزار تومان عرضه کرده است.    
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها