سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
تلاش ایرانداک برای حل مسئله بدهی پایگاه‌های اطلاعاتی دانشگاه تهران

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تامین منابع علمی دانشگاه تهران گفت که فعلا منتظریم تا ایرانداک در قالب کمیسیون، با مدیران پایگاه‌های علمی صحبت کند تا راهی برای دسترسی فراهم شود.

فاطمه ثقفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره بدهی دانشگاه تهران در زمینه پایگاه‌های علمی مانند «امرالد»، «اسکوپوس» و «ساینس دایرکت» گفت: متأسفانه بدهی اتصال به این پایگاه‌های اطلاعاتی و علمی، چند سال انباشته شده است. دانشگاه تهران اکنون ۶۴ میلیارد تومان بدهکار است  و این بدهی هنوز پرداخت نشده؛ زیرا دانشگاه توان پرداخت آن را ندارد. فعلا منتظریم تا ایرانداک در قالب کمیسیون، با مدیران پایگاه‌ها صحبت کند تا راهی برای دسترسی فراهم شود.
 
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: ایرانداک مسئول خرید پایگاه اطلاعاتی برای همه دانشگاه‌ها است. دانشگاه تهران بخشی عمده از بدهی خود به ایرانداک را پرداخته اما دانشگاه‌های دیگر  هنوز این پول را پرداخت نکرده‌اند. از طرفی به دلیل آنکه تنوع رشته‌های این دانشگاه، زیاد است و ایرانداک با این تنوع پایگاه‌های علمی را نخریده، دانشگاه تهران خودش به خرید پایگاه  اقدام کرده است. اکنون پرداخت‌ها معوق شده و دانشگاه تهران توان‌ پرداخت این بدهی را ندارد و هنوز این بدهی پابرجا است.

ثقفی اظهار کرد: قیمت مقالات پایگاه‌های علمی «ساینس دایرکت» زیاد است اما وقتی نشریات یک‌سال خریداری و استفاده شود آن پایگاه علمی، همان مجلات را تا ابد برایتان قابل دسترس می‌کند. دانشجویان از سایت «ساینس دایرکت» می‌توانند مجلاتی که تا سال ۲۰۱۹ برای دانشگاه تهران خریده  شده را جست‌و جو و استفاده کنند. سایر پایگاه‌های علمی وقتی در یک‌سال خریداری نشوند؛ مجلاتی که قبلا در دسترس بودند را نیز از دسترس مخاطبان آن پایگاه علمی خارج می‌‌‌کنند.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: دانشگاه تهران اکنون به پایگاه‌های علمی مانند sage دسترسی دارد و بعضی پایگاه‌ها را مانند «HEIN ONLINE» ،«mathsci» و «Proquest» را نیز، محلی خریداری کرده است. 

ثقفی همچنین درباره به‌روز‌رسانی منابع کتابخانه‌های پردیس و دانشکده‌های دانشگاه تهران اظهار کرد: دانشگاه تهران در سال جاری با بودجه ۵۰۰ میلیون تومانی کتابخانه مرکزی و ۸۰۰ میلیون تومانی که برای خرید کتاب برای کتابخانه‌های پردیس و دانشکده‌ها در نظر گرفته بود، در سی‌و‌چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرد.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تامین منابع علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه از ۵۰ کتابخانه زیرمجموعه دانشگاه تهران تقریبا ۳۰ کتابخانه به خرید کتاب اقدام کردند، گفت: پس از ثبت و دسته‌بندی، کتاب‌های خریداری شده ازسوی این کتابخانه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود.

وی درباره آمار کتاب‌های خریداری شده اظهار کرد: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران  از نمایشگاه کتاب 1402 تهران، حدود 1000 جلد و ۹۰۰ عنوان کتاب خریداری کرده است. از ابتدای امسال تاکنون نیزحدودا ۱۵۰۰ جلد به ارزش ۱۵۰ میلیون تومان، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت شده است. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها