یادداشتی به مناسبت عرضه «یک زمستان با کولبرها» در نمایشگاه کتاب؛
نگاهی غیرسیاسی به مسئله فقر و زندگی پرتلاطم مرزنشینان
«یک زمستان با کولبرها» از جمله کتابهایی است که در نمایشگاه کتاب 1402 در غرفه سوره مهر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد که نگاهی غیرسیاسی به زندگی مرزنشینها و معضلی به نام کولبری دارد. صادق امامی، نویسنده این اثر یادداشتی را در معرفی کتابش نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده که در ادامه میخوانید.
کتاب «یک زمستان با کولبرها» تلاش کرد تا به این معضل از نگاه یک ایرانی و فارغ از نگاههای سیاسی بپردازد. برخلاف رسانههای غربی، برای نگارنده، مردم و درد آنها اهمیت داشت و از همین رو نیز در این کتاب تلاش شد تا ضمن پرداختن به مصائب کولبری، به تبعات آن برای کشور و حتی مردمی که هنوز به این پیشه مشغولند پرداخته شود و راهحلهایی که تا حدودی میتواند به مرور اوضاع را در مناطق مرزی سامان دهد را بیان کند.
در این کتاب نگارنده دو سفر به مناطق مرزی داشته است؛ اولی در دی 1398 که خبر درگذشت دو نوجوان بر اثر سرما حین کولبری منتشر شد و دومی 40 روز بعد در اواخر بهمن ماه. مقصد سفر اول مرز مریوان بود و مقصد سفر دوم مرز سردشت، پیرانشهر و مریوان. سفر نخست دو روز به درازا کشید و سفر دوم هفت روز. در این دو سفر، نگارنده حداقل با بیش از 100 کولبر به گفتوگو نشست تا جزئیات دقیق از کولبری را به دست آورد.
جدا از گفتوگو با کولبرها در مرزهای مختلف، با کارشناسان و صاحبنظران و حتی فرماندار وقت شهرستان سردشت و وکیل پروندههای کولبران کشته شده نیز گفتوگو شد تا یک تصویر کامل از پدیده کولبری در اختیار مخاطبان قرار داده شود.
در ایران معضلات اجتماعی دیگری نیز وجود دارد که نوشتن از آنها، هم مرهمی است برای کسانی که درگیر آن معضل هستند و هم بستهای جامع برای تصمیم گیرانی است که اطلاع دقیقی از معضلات ندارند.
نظر شما