در مجلد جدید مجموعه گزیده طنز، زندگی و خلاصهای از آثار طنز جمالالدین ابواسحاق حلاج شیرازی گردآوری شده است.
از سوی دیگر این مجموعه که با پژوهش و همراهی نسیم عرب امیری توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است تلاش دارد تا قدمت و سیره و شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران را از دریچه نگاه خود بازخوانی و ثبت کند.
مجموعه در این مجلد سراغ بررسی زندگی و ارایه خلاصهای از آثار طنز جمالالدین ابواسحاق حلاج شیرازی رفته است؛ شاعری که در قرن نهم و صاحب آثاری چون سفره کنزالشتهاء، غزلیات، رباعیات، اسرار چنگال، مثنوی مزعفر و بغر، مقطعات و خوابنامه است.
ابواسحاق ذوق و توان ادبیاش را صرف ستایش غذا و شرح دلنگیزیها و جذابیتهای انواع خوردنی و نوشیدنیهای عصر خود کرده که در نوع خود بسیار بدیع و بیهمتاست. او در این سیر و سلوک عاشقانه و طنازانه، بر سینه هیچ غذایی دست رد نگذاشته و اشکنه و آش را به اندازه انواع کباب و بریانی و شیرینیجات و ترشیجات ستوده است.
ابواسحاق هدف خود از نگارش این کتاب را تحریک اشتهای ابنای بشر عنوان کرده و از همین رهگذر است که توانسته نقشی بیبدیل در ثبت سنن و آداب و رسوم و آشپزی در بخش وسیعی از زمانه خود داشته باشد که بی شک بدون این تلاش در محاق فراموشی سپرده میشد.
این کتاب در 11 بخش به بازخوانی موضوعی کتابهای برجای مانده از ابواسحاق پرداخته و سعی کرده گزیدهای جامع و کامل از آن پیش روی مخاطب قرار دهد.
این کتاب در بخش پایانی نیز عبارات و واژه های نامانوس متن را نیز در قالب یک لغت نامه شرح داده است.
نظر شما