امضا تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه عمومی امیرالمومنین نجف اشرف؛
امکان اشتراکگذاری منابع کتابخانهای ایران و عراق فراهم شد
تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه عمومی امیرالمومنین نجف اشرف با حضور معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور و مدیر کتابخانه عمومی امیرالمومنین(ع) نجف اشرف امضا شد.
سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی گفت: انعقادِ تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه عمومی امیرالمومنین نجف اشرف در آستانه اربعین و در جوار امام مهربانیها را به فال نیک میگیریم، مطمئنا این اقدام ارزشمند منشا خیر، برکت و اثر خواهد بود و موجب تعاملات بیشتر فرهنگی میان ایران و عراق باشد.
وی ادامه داد: تبادل منابع موجود در دو کتابخانه برای پژوهشگران دو کشور بسیار مفید خواهد بود، این تفاهمنامه شعار «ایران و عراق لا ممکن الفراق» را تقویت میکند.
در ادامه این نشست سیدباقر میرعبداللهی، معاون پژوهش، برنامهریزی و اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: تلاشهای علامه امینی در حفظ میراث علوی و شیعی را هرگز فراموش نمیکنیم و خوشحالیم با دوستانی طرف قرارداد هستیم که نام این مرد بزرگ را همراه دارند.
وی درباره وظایف تشکیلاتی نهاد کتابخانهها که نسبتی با این تفاهمنامه دارد، گفت: مطابق موازین اسلامی، کسب علم و دانش و تعلم، مرز نمیشناسد و منحصر به جغرافیای خاصی نیست، دستور اسلام به کسب دانش و تعامل علمی به کرات در فرمایشات ائمه و پیامبر اعظم مشاهده میشود، براساس این تعالیم میدانیم داشتههای جهان اسلام متعلق به جغرافیای خاصی نیست و شامل همه جهان اسلام میشود.
میرعبداللهی گفت: موظف به معرفی خود به مجامع علمی هستیم. تلاش و اهتمام نهاد کتابخانهها در توسعه کتابخوانی و گسترش علم و اطلاعات برای همه مردم ظرفیت بینظیری است که وجود 3 هزار کتابخانه در کشور مبین این اهتمام است. در برخی از مناطق کشور کتابخانه تنها مرکز فرهنگی موجود در آنجاست. با انعقاد این تفاهمنامه میتوانیم منابع علمی بسیاری را در اختیار افراد بسیاری در خارج از مرزهای کشور قرار دهیم. این مراسم در واقع به نوعی پاسخ به گرامیداشت مهمانان ایرانی از سوی برادرانِ عراقی است. امیدوارم این تلاش علمی و فرهنگی افقهای روشنتری را ایجاد کند.
در ادامه این مراسم، حیدر السهلانی، مدیر کتابخانه عمومی امیرالمومنین(ع) در نجف اشرف بیان کرد: اثرات کتاب در انتقال معلومات بر هیچکس پوشیده نیست، از امام صادق(ع) نقل شده از کتابهایتان به بهترین شکل نگهداری کنید که به آنها نیاز خواهید داشت. در جلسهای یکی از عالمان در پاسخ به این پرسش که «چه چیزی بهتر از تمام چیزهاست؟» یکی پاسخ میدهد: «باغهای دمشق» دیگری میگوید: «نهروان» و تمام حضار نامِ دیگر اماکن مهم را میگویند؛ اما آن عالم پاسخ میدهد: «اینها به چشم زیبا هستند. باید بهدنبال زیباییهای جاودانه دل باشیم و شروع کرد به بیان عناوین کتابها».
وی با اشاره به 10 هزار عنوان کتاب در کتابخانه علامه امینی، ادامه داد: علامه امینی برای تامین کتاب، تلاش قابل توجهی داشتند؛ سفرهای ایشان به ایران و هند همه برای جمعآوری منابع و نوشتههای مختلف درباره امیرالمومنین(ع) بود؛ موجودی کتابخانه بالغ بر 10هزار کتاب است. دستخطی از امیرالمومنین با مُهر ایشان مربوط به سالِ 30 هجری در این کتابخانه موجود است.
مدیر کتابخانه عمومی امیرالمونین نجف اشرف، با بیان اینکه کتابخانه علامه امینی در حال توسعه است و چهار طبقه به آن اضافه خواهد شد، بیان کرد: قدیمیترین کتاب این کتابخانه کتابِ «شفا» ابنسینا است. در این کتابخانه بالغ بر 4 هزار کتابِ چاپ سنگی وجود دارد.
مدیر کتابخانه عمومی امیرالمونین نجف اشرف افزود: جمهوری اسلامی در حوزه علم پیشرفت زیادی داشته است، ایران و عراق مشترکات زیادی با یکدیگر دارند و این تفاهمنامه مطمئنا موجب همکاری و تعاملات فرهنگی هرچه بیشتر بین دوکشور ایران و عراق خواهد شد.
وی با نقل جملاتی از آیتالله خامنهای و آیتالله سیستانی عنوان کرد: آیتالله سیستانی درباره اهمیت کتابخانه تاکید دارند، کتابخانه باید برای مراجعهکنندگان بهترین فضا باشد، درغیر اینصورت فایدهای ندارد؛ آیتالله خامنهای درباره اهمیت کتابخانهها معتقدند، ایدهها و تفکرات از کتابخانهها به جامعه منتقل میشود.
السهلانی افزود: باید منابعی که از گذشتگان به ارث رسیده را به درستی به نسل آینده منتقل کنیم. تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه عمومی امیرالمومنین نجف اشرف، سبب میشود، منابع و دستنوشتهها بین ایران و عراق به اشتراک گذاشته شود؛ همچنین امکان بهرهمندی علاقهمندان جهان اسلام از منابع فراهم خواهد شد. همه کتابخانههای بزرگ، دستنوشتههای نادر و عظیمی دارند. در کاظمین کتابخانهای عمومی است که سیدحسین شهرستانی آن را تاسیس کرده است؛ منابع کتابخانه با پژوهشگران و دانشجوها و علاقهمندان به اشتراک گذاشته شده است.
به گزارش ایبنا؛ در بخش پایانی این مراسم تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانه عمومی امیرالمومنین(ع) نجف اشرف، امضا شد.
نظر شما