پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
آیت‌اللّه سید‌محمود ترابی به ملکوت اعلی پیوست

آیت‌الله سید‌محمود ترابی، مؤسس مدرسه علی بن موسی‌الرضا‌(ع) قم، عضو شورای حوزه علمیه استان سمنان و امام جمعه پیشین دامغان به ملکوت اعلی پیوست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، آیت‌الله حاج سید‌محمود ترابی، فرزندحجت الاسلام حاج سید حسین ترابی در 22 تیر 1319 شمسی در دامغان دیده به جهان گشود. پدرش در شمار عالمان دینی، واعظی مشهور و سرپرست و مدرس حوزه علمیه دامغان بود.

پس از تحصیلات ابتدایی در سال 1334 شمسی وارد حوزه علمیه دامغان شد و دروس مقدماتی و لمعتین را نزد پدر و حضرات آیات محمد رضا خدایی، تقی قادری، و گل محمد نصیری فرا گرفت.

سال 1343 شمسی رهسپار قم شد و سطح عالی را در محضر حضرات آیات مصطفی اعتمادی، جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی، محمد فاضل لنکرانی، سید محمد باقر سلطانی، علی مشکینی و ابوالقاسم خزعلی به پایان رساند. سپس به مدت 7 سال در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات مرتضی حائری، سید محمد محقق داماد و محمدرضا گلپایگانی شرکت کرد.

او از سال 1358 شمسی در حوزه علمیه دامغان و از سال 1365 شمسی در دانشگاه آزاد اسلامی دامغان به تدریس پرداخته است. وی از آیت ا… العظمی محمد فاضل لنکرانی‌(ره) اجازه نقل حدیث و از حضرات آیات امام خمینی (ره)، سید ابوالقاسم خویی (ره)، سید محمدرضا گلپایگانی‌(ره)، محمد‌علی اراکی‌(ره)، محمد فاضل لنکرانی‌(ره)، ناصر مکارم شیرازی، سید‌علی خامنه‌ای، محمد‌تقی بهجت‌(ره) و لطف ا… صافی گلپایگانی اجازه حسبیّه دارد.

مقاله‌هایی در زمینه دشمن‌شناسی، آسیب‌شناسی، طهارت اهل کتاب و تقریرات درس اصول و فقه از آثار مکتوب اوست.

این استاد اخلاق در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی با اجرای برنامه‌های تبلیغی، پخش اطلاعیه‌های امام‌(ره)، شرکت در راهپیمایی‌های متعدد مانند 11 محرم 1357 شمسی و حمایت از آیت ا… ابوالقاسم خزعلی و دیگر روحانیون که به دامغان تبعید شده بودند، به فعالیت پرداخت و به وسیله نیروهای ساواک بازداشت شد. تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 شمسی و رسیدگی به امور مردم و موقوفات از دیگر فعالیت‌های او بود.

در دوران دفاع مقدس به تبلیغ برای کمک و اعزام نیرو به جبهه‌ها پرداخت و خود نیز بارها در جبهه‌ها حضور یافت. اگرچه به خاطر کهولت سن شرایط فعالیت در خط مقدم را نداشت، اما حضور متواضعانه این پدر معنوی در کنار رزمندگان اسلام مایه دلگرمی و نشاط بود.

نصایح سودمند و سخنان ساده و دلنشین ایشان در قبل از عملیات‌ها در جمع دلاورمردان جنگ تحمیلی، همواره در ذهن و فکر رزمندگانی که از قافله شهادت جا مانده‌اند نقش بسته است و هرگز فراموش نمی‌شود.

فرزندش سید‌محمد علی ترابی در سال 1363 شمسی در پانزده سالگی به شهادت رسید و ابوالشهید بودن افتخار دیگری در زندگی او محسوب می‌شود.

در سال 1370 شمسی به امامت جمعه دامغان منصوب و همچنین ریاست هیئت امنای حسینیه حضرت ابوالفضل‌(ع) را عهده‌دار شد. او از اعضای هیئت موسس صندوق قرض‌الحسنه قائم‌(عج) و صندوق قرض‌الحسنه وحدت است.

بیت و دفتر ایشان همواره ملجا و پناهگاه مستضعفین و محرومین جامعه بوده است و در بین اقشار مختلف جامعه به شخصیتی زاهد، عابد، عارف و عالم شناخته می‌شود.

احداث حوزه علمیه در دامغان، مسجد میرزا داوودی، کتابخانه مسجد جامع، تاسیس حوزه علمیه خواهران در شهر امیریه، احداث حوزه علمیه علی بن موسی الرضا (ع) در شهر مقدس قم، ساخت مصلی از خدمات ماندگار این عالم دینی است.

این عالم بزرگوار پس از عمری مجاهدت و تلاش مسئولیت حوزه‌های علمیه برادران و خواهران شهرستان دامغان را که از اوایل انقلاب به عهده گرفته بود همچنان به دوش می‌کشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها