شنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۸
وظیفه همه بخش‌ها در حاکمیت دینی اهتمام به توسعه فرهنگ قرآنی است

اسماعیلی گفت: در حاکمیت دینی، وظیفه همه بخش‌ها اهتمام به توسعه فرهنگ قرآنی است و این یک تکلیف و جز وظایف ذاتی همه مجموعه‌ها و دستگاه‌ها است. امروز در دولت، وزارت ارشاد کانون این امر است، چراکه ساختار و معاونتی برای این مجموعه دارد و هم در بخش‌های مختلف به صورت یک تکلیف و مسئله جدی آن را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین اختتامیه و انتخاب برترین قاری، حافظ و مرتل مردمی ششمین جشنواره ملی فجر تلاوت با حضور آیت‌الله علی معلمی، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا نقاشیان، ریاست برگزاری جشنواره ملی تلاوت‌های مجلسی و جشنواره‌های قرآنی فجر، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی ادیب‌یزدی و جمعی از اساتید قرآنی، قاریان ممتاز و بین‌المللی کشور و برخی از مدیران قرآنی و استقبال باشکوه علاقه‌مندان این عرصه شب گذشته جمعه، ۲۶ فروردین‌ماه، در تالار وحدت تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی گفت: افتخار داشتم چند ماه قبل نیز در قائمشهر در مراسم یکی از بخش‌های این جشنواره با عنوان تلاوت‌های مجلسی حضور پیدا کنم و خرسندم که شاهد توسعه آن بوده و به زودی بخش بین‌الملل آن نیز افتتاح خواهد شد.

وی اظهار کرد: در حاکمیت دینی، وظیفه همه بخش‌ها اهتمام به توسعه فرهنگ قرآنی است و این یک تکلیف و جز وظایف ذاتی همه مجموعه‌ها و دستگاه‌ها است. امروز در دولت، وزارت ارشاد کانون این امر است، چراکه ساختار و معاونتی برای این مجموعه دارد و هم در بخش‌های مختلف به صورت یک تکلیف و مسئله جدی آن را دنبال می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه در همه معاونت‌های وزارت ارشاد توجه به فرهنگ قرآنی جز دستور کار‌های اصلی است، گفت: از رویکرد‌های رئیس‌جمهور و این دولت مردمی این است که همه فعالیت‌های مهم به واسطه حضور خود اهالی آن حوزه رخ دهد و ویژگی این جشنواره هم این است که کار را در اختیار جریان مردمی و چهره‌های خدوم قرآنی سپرده شده است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه امروز این جشنواره به نقطه تکامل رسیده است، اظهار کرد: با عنایت خدا گسترش این جشنواره در دستور کار متولیان آن قرار گرفته است تا مقدمات راه‌اندازی بخش بین‌المللی این جشنواره آغاز شود. این کار مردمی با حضور پیشکسوتان قرآنی به این وضع قابل تقدیر رسیده است و ما در وزارت ارشاد وظیفه خود می‌دانیم از این جریان حمایت کنیم.

وی در پایان گفت: با افتخار در اختیار گروه برگزاری و متولیان این جشنواره قرآنی هستیم، لذا امیدواریم به زودی شاهد توسعه هر چه بیشتر این جشنواره آسمانی در سایر اقصی نقاط دنیا باشیم.

حمیدرضا نقاشیان، ریاست برگزاری جشنواره ملی تلاوت‌های مجلسی و جشنواره‌های قرآنی فجر تلاوت طی سخنانی گفت: مقرر بود اختتامیه این جشنواره پایان دی ماه ۱۴۰۰ برپا شود، اما تاثیرات بیماری کرونا و سویه جدید امیکرون مانع شد. امروز که در پرتو منویات رهبری معظم انقلاب جشنواره‌های باشکوه اینچنینی را برگزار می‌کنیم، نعمت بزرگی است که باید قدرشناس باشیم.

ریاست جشنواره‌های قرآنی فجر تلاوت با اشاره به اینکه آنچه که در این جشنواره می‌گذرد کشف استعداد‌های جدید است گفت: فعالیت‌های قرآنی در ایران قدمت زیادی دارد، ولی این جریان نیازمند ایجاد فضای بهتر و پرقدرت‌تری برای کشف استعداد‌ها است. هر چه بتوانیم دولت را متقاعد کنیم که این فضا را به مردم بسپارد و صدا و سیما نیز فضای حضور مردمی را به نمایش بگذارد، اینگونه فضای قرآنی، آینده فرزندان ما را تأمین و از بزهکاری می‌رهاند.

آیت‌الله معلمی نیز با اشاره به اینکه قرآن کریم ودیعه الهی و یادگار پیامبر عظیم‌الشأن اسلام است که در اختیار نسل‌ها خواهد بود، گفت: خدا را شاکرم که شانزدهمین دوره جشنواره تلاوت مجلسی پیش از این در استان مازندران برگزار شد و از بزرگانی که در هیئت صاحب‌الزمانی تهران بنای برافراشتن پرچم قرآن را دارند، تشکر می‌کنم. این حرکت بسیار سزاوار تحسین است. امیدواریم این حرکت زمینه‌ساز برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی قرآنی فجر شود.

معلمی با اشاره به اینکه فضای قرآنی کشور مدیون نهضت امام راحل است، گفت: نهضت امام خمینی(ره)، پیروزی انقلاب، فروپاشی نظام ستم‌شاهی و بر افراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران زمینه‌ساز رویکرد بسیار ارزشمندی به قرآن و مکتب اهل بیت(ع) شده است و جامعه ما باید این فضا و فرصت را قدر بداند و این همکاری را افزایش دهد.

داوود جعفری، دبیرکل جشنواره‌های قرآنی فجر نیز طی سخنانی گفت: این جشنواره چند سالی است که از دل یک منطقه کوچک و ضعیف، فعالیت‌های دینی و قرآنی خودش را با یک هیئت آغاز کرد و با گسترش این فعالیت‌ها در استان‌ها چند سالی است که به صورت ملی توانسته در بخش‌های قرائت تحقیق(تلاوت مجلسی) و ترتیل، حفظ، خوشنویسی و ... برای شناسایی استعداد‌های بالقوه در سطح کشور فعالیت کند.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره زمینه‌ای را برای حضور علاقه‌مندان به این عرصه فراهم کرده است، گفت: مردم شریف که به‌عنوان مخاطبان اصلی این فعالیت‌ها هستند، می‌توانند برای انتخاب برترین‌های کشور در عرصه قرآنی نقش داشته باشند.

جعفری با بیان اینکه امسال حداقل پنج جشنواره به جشنواره‌های قرآنی فجر در حوزه‌های فرهنگی و هنری افزوده می‌شود، گفت: با توجه به موافقت صورت گرفته از سوی هیئت امنای جشنواره، به زودی مقدمات راه‌اندازی بخش بین‌الملل جشنواره‌های قرآنی فجر تلاوت را آغاز خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها