برگی دیگر از دفتر فرزانگان فرهنگ اختصاص یافته است به استاد مهدی محقق از دریچه نگاه محمدحسین ساکت.
محمدحسین ساكت، نویسنده، مترجم و پژوهشگری است كه در دو رشته حقوق (شاخههای مختلف آن) و اسلامشناسی (بهویژه تاریخ تعلیم و تربیت و نهادهای آموزشی مسلمانان) فعالیتهای علمی چشمگیری داشته و تاكنون بیش از ۱۸ جلد كتاب تألیف و ترجمه كرده و آنها را به دست نشر سپرده است. بسیاری از كتابها و مقالههای او بهعنوان منبع و مرجعی بیبدیل در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار گرفته است.
شیوه نگارش ساكت در كتابهای حقوقی ایران -كه اغلب زبان پیچیده و پرطمطراقی دارند- بینظیر و مخصوص خود اوست. استفاده از معادلهای زیبای فارسی، بهكاربستن تعبیرهای ساده و واردكردن جریانهای تازه زبان امروز، نوشتههای حقوقی او را از دیگران ممتاز ساخته است. دستكم دو تركیب تازه در نگاشتههای حقوقی ساكت قابل توجه است یكی «دادكاوی» كه عنوان گفتارها و مقالههای حقوقی اوست و دیگر «حقوقشناسی» بهجای مقدمه علم حقوق، مبانی حقوق و ... گذشته از آن كه تركیب «بیبهرگی از سود» فارسی را برای نخستین بار به جای «عدم النفع» عربی ساخته است و بسیاری واژگان فارسی دیگر را جایگزین واژگان عربی علم حقوق كرده است كه ذكر آنها در این نوشته نمیگنجد. «درباره فردوسی و شاهنامه»، «شعر فارسی و تمدن اسلامی در ایران»، «جایگاههای دانش در جهان اسلام» و «دادرسی در حقوق اسلامی؛ سرشت و سرگذشت نهاد دادرسی و سازمانهای وابسته از آغاز تا سده سیزدهم هجری» و «تاریخ آموزش در اسلام» عنوانهای بخشی از آثار محمدحسین ساكت -اعم از تألیف و ترجمه- است.
محمدحسین ساكت، در این برنامه، مهدی محقق را از منظر خدمات علمی و فرهنگی ایشان در دانشگاههای ایران و جهان ازجمله دانشگاه مکگیل کانادا مورد بحث و گفتگو قرار خواهد داد.
برنامه «فرزانگان فرهنگ» را بهروز رضوی اجرا و روایت میکند و تهیه و تالیف این برنامه بر عهده محمد حسینی باغسنگانی است. علاقهمندان میتوانند این برنامه را سهشنبهها از ساعت 18:30 در رادیو فرهنگ بشنوند. همچنین این برنامه در سامانه و آرشیو زمانی رادیو در سراسر جهان قابل شنیدن و دریافت است.
نظر شما