جوروند با بییان اینکه بی خبری نسبت به گذشته ما را دیجیتالزده کرده است، افزود: غفلتی که در زندگیِ تک تک ما رسوخ کرده، مسبب موجز و ساندویچی کردن همه چیز در اطراف ما شده است و سخنی که درون ما را به تفکر برانگیزد و در جان مخاطب آتش بیندازند، نداریم.
وی با اشاره به ضرورت نیاز به تفکر، خردورزی و مطالعه عمیق در جامعه امروزی افزود: بحث چاپ، نشر و کتاب همه در گرو یکدیگر هستند. باید دید تا چه اندازه میشود به این حلقه کمک کرد و چگونه میتوان برگشتی به حقایق و اندیشهورزی در سرزمین بزرگی مانند ایران با آن عقبه تاریخی و بزرگانی در حوزه فلسفه، علم، ادبیات شعر، تفسیر و غیره زد.
معاون فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این آیین گفت: صنعت چاپ، یک صنعت بزرگ و با اهمیت و در بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان در بین 5 صنعت نخست جای گرفته است.
مرتضی جمشیدی افزود: وضعیت صنعت چاپ کشور از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست و این به دلیل وجود شرایطی مانند تحریم، بیماری کرونا، نوسانات قیمت ارز، بالا بودن قیمت دستگاههای چاپ و مواد اولیه و است که تاثیر مستقیمی بر صنعت چاپ گذاشته است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که چاپخانهداران طی دو سه سال اخیر با آن روبهرو هستند، این است که سفارشهایی که در چند سال اخیر سازمانها و ارگانها به چاپخانهداران ارائه میدادند، کم شده و این باعث بروز مشکل شده است.
جمشیدی با بیان اینکه صنعت چاپ را صنعت ضرردهی نمیبینم، تصریح کرد: هر کسی در صنعت چاپ به ویژه در استان خوزستان سرمایهگذاری کرده از بازدهی خوبی برخوردار شده است. استان خوزستان جزء معدود استانهایی است که چاپخانههای آن تعطیل نشدند و این نشان از عشق و علاقه خود شما به این حرفه است.
وی اظهار کرد: در حوزه نشر خوشبختانه استان خوزستان وضعیت خوبی دارد و بر اساس آمار سالیانه خانه کتاب، استان خوزستان جزء 10 استان برتر در حوزه نشر است.
مدیر چاپخانه «چاپکس» اهواز و نماینده چاپخانهداران در این مراسم گفت: اتفاق عجیبی در چند سال اخیر در صنعت چاپ افتاده که جهتش را به سمت بسته بندی و تولید انواع جعبهها عوض کرده است.
احسان عصاره زادگان افزود: در گذشته سرمایه گذاری بر روی صحافی و نشر بود اما آرام آرام این جهت عوض شد و بیماری کرونا به این روند سرعت بخشید.
وی ادامه داد: نیاز به سرمایهگذاری جدیدی در این زمینه است و باید به روز باشیم. هرچند مسائلی در این مسیر وجود دارد که یکی از آنها کمبود نیروی انسانی کارآزموده در این شهر است و همه دوستان فکر میکنم با این مساله روبه رو هستند.
مدیر انتشارات پژوهندگان راه دانش به نمایندگی از ناشران در این نشست به ایراد سخن پرداخت و گفت: نخستین چالشی که با آن نه تنها در حوزه چاپ و نشر بلکه در تمامی حوزهها مواجه هستیم، ورود صنعت نسل 4 است که کرونا باعث شده بیشتر نمود پیدا کند که به آن تحول دیجیتال میگویند؛ یعنی همه فرایندها از حالت سنتی خارج و وارد کسب و کار جدیدی میشود.
کمال کمایی افزود: یکی از این چالشها در این مسیر قوانین و مقرراتی است که دستوپاگیر است و مشکل دیگر به عملکرد ناشران برمی گردد. ما در عرصه نشر هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیدهایم.
وی ادامه داد: خوزستان در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی جایگاه خیلی خوبی در کشور دارد. خوزستان نویسندگان خیلی قوی و صاحب قلمی دارد و مکتب خوزستان شانه به شانه نویسندگان مطرح کشور رقابت میکند.
کمایی اضافه کرد: موضوعی که باید به آن توجه شود، موضوعات مشترک بین چاپخانهداران و ناشران است. یکی از چالشهای امروز ما مساله چاپ کتاب است.بیش از 60 درصد کارهای چاپ و نشر کتاب به خارج از استان منتقل میشود که یکی از دلایل آن قیمت تمام شده چاپ کتاب است.
مدیر انتشارات پژوهندگان راه دانش گفت:چاپخانههای استان جزء چاپخانههای برتر و مطرح کشور هستند. ناشران به سمت چاپ دیجیتال رفتهاند و قدرت خرید ناشر ضعیف شده و مجبور است به سمت تیراژ کم برود.
یادآور میشود: در این مراسم از کتاب «پروانه ای در آتش» زندگی نامه شهید علی لندی نوجوان قهرمان ایذهای به نویسندگی «حیدر بویری» و «اسکندر مقصودی» رونمایی شد.
در پایان از 17 چاپخانهدار و 10 ناشر استان خوزستان با اهدای لوح تقدیر و هدایا تجلیل شد.
نظر شما