یکشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸
زمین دوست‌داشتنی

با اینکه می‌توانست در رشته‌های مختلف ادامه تحصیل دهد؛ اما زمین‌شناسی را انتخاب کرد. زمین و مطالعات مربوط به آن را دوست داشت و برای یگانه سکونت‌گاه شناخته‌شده انسان احترام ویژه‌ای قائل بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
 با اینکه می‌توانست در رشته‌های مختلف ادامه تحصیل دهد؛ اما زمین‌شناسی را انتخاب کرد. زمین و مطالعات مربوط به آن را دوست داشت و برای یگانه سکونت‌گاه شناخته‌شده انسان احترام ویژه‌ای قائل بود. زمین را از نشانه‌های آشکار خداوند در خلقت می‌دانست که در بیشتر سوره‌های قرآن از آن به نیکی و عظمت یاد شده است. نزدیک به چهار دهه از زندگی خود را به تعلیم، تألیف و تحقیق در حوزه زمین‌شناسی گذراند. استاد عبدالکریم قریب از پیشکسوتان این علم در کشور به‌شمار می‌رود و او را پدر علم زمین‌شناسی در ایران می‌دانند. کتاب‌های بلورشناسی و کانی‌شناسی او -که در دهه بیست قرن گذشته شمسی به چاپ رسیده است- جزو اولین متون درسی دانشگاهی در این حوزه به‌شمار می‌آیند. دوره هفده‌جلدی کتاب‌های طبیعی _که در دهه چهل شمسی به رشته تحریر درآورده است- سال‌ها در دبیرستان‌های کشور تدریس می‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها