کتابخانه سونگدو در کره جنوبی در واقع یک مغز مصنوعی است و ساختمان آن نه تنها از نظر شکل و ظاهر شبیه مغز انسان طراحی شده؛ بلکه کارکردها و بخشهای آن نیز از نمونههای زیستی الهام گرفته شده است.
به گفته مسئولان شرکت معماری بولینگن (Bollingen) ساختمان این کتابخانه دارای بخشهای مختلفی است که توسط سیستمی الکترونیک با یکدیگر ارتباط دارند و هر کدام برای کار واحدی در نظر گرفته شده است. برای ارائه خدمات کتابخانهای به مراجعان هر کدام از بخشها دارای بانک اطلاعاتی خاصی هستند که هر کدام از این منابع داده با بخشهای دیگر ارتباط دارند.
در این کتابخانه با شبکهای از ساختارهای فیزیکی روبرو هستید که مثل مغز انسان با یکدیگر هماهنگ هستند و راهپلههای مارپیچ آن نیز از ناحیه کورتکس مغز الهام گرفته شده است. مثل نورونهای مغز انسان هر کدام قفسهها به طور خاصی طراحی شده است که هر کدام استقلال خاص خود را دارد ولی در شکل کلی وابسته به یکدیگر هستند.
درختچههای مصنوعی استفادهشده در ساختمان کتابخانه نیز بر اساس ساختارهای مغز انسان ساخته شده و حتی شکل و رنگ آنها نیز با ساختارهای زیستی هماهنگی دارد. گفته میشود طراحان این ساختمان از داستان «آلیس در سرزمین عجایب» نیز الهام گرفته باشند. در این داستان آلیس به مغزی عجیب و غریب میرسد که در واقع نام خودش را کتابخانه گذاشته است.
نظر شما