یکشنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
کتاب برای همه

از پیشکسوتان عرصه کتابداری نوین در ایران است. او سال‌ها دبیر شورای کتاب کودک ایران بود و از فعالان تدوین فرهنگنامه کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
بانویی جوان بود که شبکه‌ای از کتابخانه‌های عمومی در یکی از کشورهای اروپایی نظرش را جلب کرد. همان‌جا طرحی به ذهنش رسید: «کتاب برای همه.»

پیشه پدر، آنها را مسافر کشورهای زیادی کرده بود که در برخی از آنها به کار و تحصیل هم می‌پرداخت. در هند، کارش را در بخش نابینایان یک کتابخانه شروع کرد. حال وقتش رسیده بود که طرحش را به مرحله اجرا درآورد. پس با اتوبوس برای روستاهای اطراف کتاب ‌برد و به روستاییان ‌رساند. به ایران که بازگشت، با کمک برخی از دوستانش کتابخانه‌ای سیار به راه انداخت و برای بیماران یک بیمارستان اعصاب و روان کتاب برد. او در بیمارستان برای بیماران کتاب می‌خواند تا خوشحالشان ‌کند. بانوی کتاب‌دوست و کتاب‌شناس؛ نوش‌آفرین انصاری، از پیشکسوتان عرصه کتابداری نوین در ایران است. او سال‌ها دبیر شورای کتاب کودک ایران بود و از فعالان تدوین فرهنگنامه کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها