فروش کتابهای درسی توسط آموزش و پرورش باعث خواهد شد کتابفروشان آخرین کورسوی امید به ادامه فعالیت را نیز از دست بدهند و یکی پس از دیگری، تعطیل کنند.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«اول؛ دو سالی است که وزارت آموزش و پرورش، با ادعای حمایت از دانشآموزان و خانوادههای ایشان و به دلیل حذف واسطهگریِ کتابفروشان، کتابهای درسی را مستقیم و بهصورت آنلاین، به دانشآموزان واگذار میکند. این موضوع که در ظاهر، حمایت از مردم است، دهها ایراد قانونی و فرهنگی و اقتصادی دارد که در نهایت، مشکلات فرهنگی عظیمی برای مردم و دولت بهبار خواهد آورد.
مسئولان محترم آموزش و پرورش، برای کسب درآمد، آسانترین راه یعنی فروش کتابهای درسی را برگزیدند و حتما برای کسانی که این طرح خلاقانه را دادند، سوت و کف هم زدهاند! اما نباید فراموش کنیم که این راهحل باعث خواهد شد در درازمدت، اکثر کتابفروشان ایران، که هماکنون به سبب عدم استقبال مردم از کتابخوانی و همچنین انتشار و پخش گسترده و عمدتاً غیرقانونیِ کتابها در فضای مجازی، دچار مشکلات فراوان شدهاند، با محروم شدن از امکان فروش کتابهای درسی ،آخرین کورسوهای امید برای فعالیت خود را نیز از دست بدهند و یکی پس از دیگری، تعطیل کنند تا بهمرور زمان، این شغل شریفِ کم درآمد، که فقط با عشقِ صاحبان آن اداره میشود، نابود شود.
در نهایت دود تعطیلیِ این بخش از فرهنگ کشور، به چشم همین مملکت، همین ملت و همین دولت خواهد رفت؛ درحالی که در اکثر کشورهای پیشرفته جهان، برای حمایت از مراکز فرهنگی و کتابفروشان، یارانههای بسیار خوب و تشویقهای کلانی در نظر میگیرند.
دوم: بر خلاف آنچه از مراجع رسمی اعلام شد، دانشآموزان، کتابهای خود را ارزانتر نخریدند. چون روال فعلی این است که یا مراکز آموزشی، مستقیماً کتابها را برای دانشآموزان تهیه میکنند و هزینههای خود را بر قیمت کتابها میافزایند؛ یا این که دانشآموز از طریق کافینت، ثبت نام میکند؛ که هم هزینه کافینت و هم هزینه ارسال، به مبلغ کتاب اضافه خواهد شد و در نهایت، باز هم کتابها، ارزانتر به دست دانشآموزان نخواهد رسید.
سوم: مسئولان سازمان نشر کتابهای درسی که داعیه فرهنگ دارند، ظاهراً برای حرف و تعهد خودشان اهمیتی قائل نیستند! چون در تمامی مصاحبهها اعلام کردند ما به کتابفرشان نمیتوانیم بیشتر از هشت تا ده درصد تخفیف بدهیم و کتابفروشان قبول نکردند.
این موضوع در حالی بیان میشود که نمایندگان کتابفروشان سراسر ایران امسال طی جلسهای که بهصورت مجازی برگزار شدريال موافقت خود را بهصورت شفاهی و کتبی اعلام کردند و گفتند که به دلیل شرایط فعلی و مشکلات بهوجود آمده حاضر هستند حتی با ضرر هم شده کتابهای درسی را توزیع کنند و با هشت درصد سود موافقت کردند. ولی متاسفانه مسئولان پس از آن نه به گفتههای خودشان و نه به تعهدشان هیچ وقعی ننهادند و جوابی به کتابفروشان ندادند.
و مسأله آخر این که فروش کتابهای درسی از طریق آموزش و پرورش، برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است که باید همه، به ویژه مسئولان محترم دولت، آن را محترم بشمارند. ولی متأسفانه اصلاً توجّهی به این امر ندارند.
در پایان باید بگویم بهترین راه در این شرایط آن است که لااقل ثبت نام و دریافت مبلغ کتاب از طریق سازمان نشر کتابهای درسی صورت پذیرد ولی توزیع کتاب از طریق کتابفروشیها انجام شود تا گردش کار طوری باشد که دانش آموز از کتابفروشی طرد نشود و سالهای بعدی با کتابفروشیها بیگانه نباشد.»
نظر شما