شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹
اعتراض انجمن قلم به سانسور کتاب در آمریکا

گروهی از نویسندگان آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده نسبت به تصمیم مسئولان دولتی مدارس شهر لیندر ایالت تگزاس در ممنوعیت مطالعه کتاب‌های داستانی نوشته توسط آنها توسط دانش‌آموزان اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بوک ریوت، گروهی از نویسندگان آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده نسبت به تصمیم مسئولان دولتی مدارس شهر لیندر ایالت تگزاس در ممنوعیت مطالعه کتاب‌های داستانی نوشته توسط آنها توسط دانش‌آموزان اعتراض کردند. این نامه در سایت انجمن قلم آمریکا منتشر شد و از دولت آمریکا خواست نسبت به این اقدامات واکنش نشان دهد.
 
مسئولان آموزش ایالتی در مدارس شهر لیندر یک سری کتاب‌های داستان را از ورود به مدارس این منطقه ممنوع اعلام کرده‌اند. ششم ماه مارس به دستور مقامات چندین کتاب داستان به خاطر داشتن محتواهای ضد اخلاقی از لیست کتاب های مدارس حذف شده بود.
 
یکی از کتاب‌های ممنوع‌شده در مدارس تگزاس داستان سرگذشت ندیمه نوشته مارگارت اتوود نویسنده مشهور کانادایی است. مسئولان دولتی در تگزاس می‌گویند داستان‌های این‌چنین تاثیر منفی در روحیه دانش‌آموزان دارد. نویسندگان آمریکایی اعتقاد دارند این‌گونه روند سانسور کتاب می‌تواند تاثیر بدتری در جامعه داشته باشد.
 
نویسندگان در نامه‌ای که در سایت انجمن قلم آمریکا منتشر شد، اظهار داشتند که ممنوع‌شدن کتاب‌های داستان به بهانه داشتن محتواهای ضداخلاقی نمی‌تواند رویه درستی برای ارزیابی کتاب‌های داستان باشد. آنها در نامه خود آوردند: ممکن است محتواهای ضداخلاقی بهانه درستی باشد؛ ولی این قانون نویسندگان رنگین‌پوست را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
 
اخیرا گزارشی برای بررسی رعایت حقوق بشر در آمریکا منتشر شده که این گزارش از وجود سانسوری گسترده در کتاب‌ها، مدارس و همچنین زندان‌های آمریکا خبر می دهد. در همین رابطه گاردین مطلبی منتشر کرد که قابل توجه است. این گزارش به بیان جزئیاتی از ممنوعیت آثار هنرمندانی از بوتیچلی گرفته تا ون‌گوگ را در زندان‌های ایالت تگزاس ارائه می‌کند.
 
این گزارش که با همکاری دو نهاد حقوق بشری از نیویورک و کپنهاگ تهیه شده اعلام می‌کند که فهرستی مشتمل بر ۱۱ هزار و ۸۵۱ عنوان اثر وجود دارد که دسترسی به هر نوع اطلاعاتی درباره آنها برای زندانیان زندان‌های تگزاس ممنوع است.
 
در گذشته بارها مسئولان دولتی در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا کتاب‌های داستانی را از کتابخانه‌ها حذف کرده‌اند. ماجراهای هاکلبری فین نوشته مارک تواین یکی از داستان های ممنوعه در مدارس آمریکاست. در این گزارش آمده است آمریکا از حقوق کتابخوانی کودکان در سیستم آموزش عمومی نیز دفاع نمی‌کند و آثاری چون «هکلبری فین» مارک تواین، «سلاخ‌خانه شماره ۵» کورت ونه گات و «رنگ بنفش» آلیس واکر ازجمله صدها کتابی هستند که در بسیاری از مدرسه‌ها و کتابخانه‌های عمومی جزو آثار ممنوعه به شمار می‌آیند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها