پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۱
کتاب‌های آموزشی - دانشگاهی متاثر از رشد بی‌سابقه تولید ایبوک‌ها

آخرین گزارش‌ها از بازار کتاب‌های آموزشی و دانشگاهی، ناشران این کتاب‌ها نیز از افزایش بخش الکترونیک و تولید کتاب‌های دیجیتال در این بخش خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ساکرنورد، با رواج روزافزون تاثیر رایانه در مسائل روزمره، جهان با سرعت فزاینده‌ای به دنیای الکترونیک و دیجیتال تبدیل می‌شود. کتاب و چاپ و نشر نیز از این راه باز نمانده‌اند و ظهور نشر الکترونیک این صنعت را دستخوش تحولی عظیم کرده است. کتاب الکترونیکی، پدیده‌ای کاملاً تازه در این بین است و می‌رود تا نظام آموزش و اطلاع‌رسانی را با دگرگونی‌هایی اساسی مواجه سازد.
 
شیوع ویروس کرونا در چند سال اخیر موجب تغییر و تحول بسیاری در صنایع و مشاغل از جمله صنعت چاپ و نشر کتاب کرده است و بارها در گزارش‌های مختلف ناشران کشورهای مختلف از این تغییرات صحبت کرده‌اند. بسیاری از ناشران به خاطر مشکلات پیش‌آمده و قرنطینه سراسری در بسیاری از کشورها مجبور به استفاده از شیوه‌های نوین و دیجیتالی تولید کتاب کرده و به عبارتی تولید کتاب‌های الکترونیک رشد قابل ملاحظه‌ای تجربه کرده است.
 
بر اساس آخرین گزارش‌ها از بازار کتاب‌های آموزشی و دانشگاهی، ناشران این کتاب‌ها نیز از افزایش بخش الکترونیک و تولید کتاب‌های دیجیتال در این بخش خبر می‌دهند. بر اساس آخرین اطلاعات موجود ناشران عمده کتاب‌های آموزشی انتشارات مک‌گروهیل، جرج وان هالسبرینک، اشت، پیرسون، انتشارات دانشگاه کمبریج، رویترز، انتشارات دانشگاه آکسفورد و انتشارات جان وایلی هستند و آمارها نشان می‌دهد اکثر تولیدات این ناشران به سمت کتاب‌های الکترونیک رفته است.
 
انتشارات مک‌گروهیل و جرج وان هالسبرینک در این میان بیشترین سهم از تولید کتاب‌های آموزشی در جهان را دارند که طبق آخرین اطلاعات از آمارهای این ناشران معلوم شده است که تولید کتاب‌های الکترونیک رشد بی‌سابقه‌ای تجربه می‌کند. مک‌گروهیل شرکت سهامی عام است که مرکز آن در راکفلر سنتر نیویورک قرار دارد. بیشتر کار این شرکت مربوط به انتشارات، آموزش و اطلاع رسانی است. این ناشر آموزشی و آمارهای مربوط به آن نشان می‌دهد که کتاب‌های آموزشی بیشتر به سمت الکترونیک سوق پیدا کرده‌اند.
 
مسئولان این انتشارات در تحلیلی اعتقاد دارند عوامل بسیاری در کنار شیوع ویروس کرونا موجب گرایش مردم به سمت کتاب‌های آموزشی نوع الکترونیک متمایل شوند که شامل طیف وسیعی از عوامل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌شود. بر اساس تحلیل‌های موجود بازار کتاب در بیشتر کشورهای جهان متاثر از سبک زندگی مردم و نگرش آنها به دنیای اطراف خود دچار تحول شده است و در این میان کتاب‌های الکترونیک نقش واسطه را بازی می‌کنند.
 
البته هنوز هم برخی از علاقه‌مندان به مطالعه، ترجیح می‌دهند به جای خواندن ایبوک‌ها، کتاب چاپی بخوانند ولی نتایج گزارش‌ها و نظرسنجی‌ها در بعضی کشورها، رشد فوق‌العاده فروش کتاب‌های الکترونیکی را نشان می‌دهند.
 
نتایج یک نظرسنجی که توسط «اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان آلمان» منتشر شده گویای آن است که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸، حدود ۱۶ میلیون و هفتصد هزار نسخه از کتاب‌های الکترونیک به فروش رفته که این خود نشان‌دهنده رشد ۱۶.۷ درصدی آلمان در زمینه فروش ایبوک‌ها است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها