وی در ادامه با توضیح اینکه تولید و انتشار بیش از 100 کلیپ معرفی کتابهای برجسته حوزه شعر و ادبیات داستانی با نام ادبیات روی خط، در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: از برنامههایی که حضور آن در هفته کتاب برای دوستداران کتاب و ادبیات ضروری به نظر میرسد بررسی و معرفی کتابهای برجسته شعر، داستان، نقد ادبی و مستندنگاری است. همچنین دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی برای نخستین بار به مناسبت بیستو هشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران کلیپهایی برای راهنمایی علاقمندان حوزه ادبیات خلاقه در تهیه و مطالعه در این زمینه تولید و منتشر میکند. این برنامهها با حضور کارشناسان کتاب و ادبیات و نویسندگان صاحبنام تولید میشود و صاحبنظران به معرفی آثار برجسته حوزههای مختلف ادبیات خلاقه میپردازند تا از این طریق بتوان علاقمندان کتاب و ادبیات را - که درصدد تهیه کتاب خوب و مناسب با یارانه هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران هستند- راهنمایی کرد؛ برای حوزه ادبیات خلاقه 140 اثر برجسته ادبی پیشبینی شده است. آثار معرفی شده در بخشهای شعر کلاسیک و نو، ادبیات داستانی، ادبیات کودک و نوجوان، نقد ادبی و مستندنگاری است که در قالب ویدئو کلیپ یکدقیقهای در فضای مجازی منتشر خواهد شد.
جلالی رایزنی خانه کتاب و ادبیات ایران با نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای راهاندازی کتابخانه تخصصی شعر و ادبیات داستانی را از دیگر برنامههای این هفته برشمرد و بیان کرد: دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی در تلاش است همزمان با هفته کتاب مقدمات این اتفاق مهم انجام شود و این کتابخانه تخصصی مورد استفاده عموم پژوهشگران و اهالی ادبیات قرار گیرد.
جلالی افزود: طرح صبح دانایی از سال ۱۳۹۶ در بنیاد شعر و ادبیات داستانی سابق بهمنظور تجهیز کتابخانههای مناطق روستایی و کمبرخوردار و نیز کتابخانه تخصصی انجمنهای ادبی شناسهدار راهاندازی شده است. در این طرح تا کنون بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب شعر و داستان اهداء شده است. در هفته کتاب امسال نیز کتابخانه برخی از انجمنهای ادبی فعال در مناطق محروم در قالب طرح صبح دانایی تجهیز میشوند.
دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در خاتمه به تشکیل کارگروه «چهل سال ادبیات داستانی دفاع مقدس» از میان خبرنگاران حوزه کتاب و ادبیات اشاره و بیان کرد: آثار برتر چهل سال ادبیات داستانی دفاع مقدس در بخش ویژه سیزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد با کارشناسی و داوری خبرنگاران و نمایندگان رسانهها انتخاب و در اختتامیه جایزه جلال معرفی و تقدیر خواهند شد. انشاالله با معرفی به موقع نمایندگان رسانهها برای حضور در کارگروه کارشناسی آثار، همزمان با هفته کتاب کارگروه یادشده تشکیل شده و بررسی آثار حوزه ادبیات داستانی را آغاز خواهند کرد.
نظر شما