نایبرئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در گفتوگو با ایبنا:
کاهش 50درصدی سفارشات چاپ نسبت به سال قبل
بهمن پورمند گفت: به دلیل بروز مشکلات اقتصادی حجم سفارشات چاپی به چاپخانهها در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: وقتی کتابی چاپ میشود، غیر از کاغذ به مشتقاتی مثل مقوای گلاسه برای جلد، یووی و چسب صحافی هم نیاز است؛ درحالی که بیشتر روی بحث کاغذ تحریر تمرکز شده.
پورمند با بیان اینکه برنامهریزی برای هر صنف و صنعتی ضروری است، گفت: هر اقدامی به برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیاز دارد اما در صنف ما وضعیت بهگونهای شده است که شما حتی برای یک ساعت آینده خود هم نمیتوانید برنامهریزی داشته باشید؛ زیرا قیمت کاغذ و دیگر اقلام متغیر است.
وی یادآور شد: در چنین وضعیتی توقع دارید صنعت چاپ چه پیشرفتی داشته باشد؟ باید بگویم که آینده روشنی پیش روی صنف خودمان نمیبینم زیرا هر روز بدتر از روز قبل میشود؛ آنهم در شرایطی که توقع داریم با توزیع کاغذ دولتی قیمت این کالا کاهش پیدا کند، اما بهای کاغذ بالا میرود.
پورمند با بیان اینکه در وضعیت کنونی جلوی گشایش اعتبار برای ورود کالا هم گرفته شده است، گفت: تاکنون برای واردات مواد مورد نیاز چاپخانهداران از سوی تعاونی چاپخانهداران چندین گشایش اعتبار داشتیم اما جلوی آنها گرفته شده و همه اینها شرایط کار را برای ما سخت کرده است.
وی تاکید کرد: زمانی که با همکاران صحبت میکنم، همه نگران و ناراحت آینده کاری خود هستند زیرا هزینهها خیلی بالا است و گذشته از مشکلات کاری، با ادارههای مالیات و بیمه و ارزش افزوده مشکل داریم.
کاهش کار و افزایش هزینهها
پورمند با بیان اینکه این روزها حجم سفارشات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است، گفت: به دلیل بروز مشکلات اقتصادی حجم سفارشات چاپی به چاپخانهها به شدت افت کرده است و کار نیست، اما هنگام محاسبه درآمد و مالیات اصلا به این موضوعات توجهی نمیشود.
وی ادامه داد: متاسفانه مودیان مالیاتی توجهی به این کاهش حجم کار توجهی ندارند و اعلام میکنند باید مالیات 5 تا 10 درصد افزایش پیدا کند.
نایبرئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران با بیان اینکه اقتصاد کل کشور در وضعیت بیماری بهسر میبرد، عنوان کرد: باید از مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی سوال کرد در حالی که هیچ کمکی به صنف ما نمیشود، چگونه میتوان در چنین وضعیتی مالیات پرداخت کرد.
وی به اهمیت تولیدات کوچک و متوسط در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: بنگاههای کوچک عموما دلیل به حرکت درآمدن اقتصاد هستند و دولت هم در بازههای زمانی مختلف به آنها کمک میکند اما در کشور ما برعکس است و نه تنها به این بنگاهها توجهی نمیشود؛ بلکه فشار مضاعف است، هیچ کس جوابگو نیست و همه شنونده هستند.
پورمند تاکید کرد: از سوی دیگر بهای تمام کالاها چند صد درصد بالا رفته اما دستمزد ما 10 تا 15 درصد افزایش داشته که این موضوع اصلا توجیه و سوددهی اقتصادی ندارد؛ زیرا اگر بخواهیم استهلاک دستگاهها را هم در نظر بگیریم، باید از جیب بگذاریم تا به کارمان ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه برای ماههای آتی وضعیت بدتری پیشبینی میکنیم، گفت: در تعاونی چاپخانهداران در سال 1395 تمام کالاها با وجود تحریم از کره میآمد اما از ابتدای سال 1397 ما ورود نداشتیم و این موضوع ضربه بزرگی به صنعت چاپ که 90 درصد کالاها وارداتی است، میزند.
نظرات