وی با اشاره به روند اعمال آکوستیک و تعریف آن گفت: اصطلاح آکوستیک تقریبا به غلط در میان عموم مردم جا افتاده است؛ این واژه نقش صفتی ندارد اما اغلب مردم همیشه از اصطلاح «اتاق آکوستیک» استفاده میکنند؛ درحالی که آکوستیک بخشی از علم فیزیک است که به صدا ارتباط دارد و به منظور کاهش صدا در یک مکان به کار میورد.
این کارشناس با اشاره به نحوه جلوگیری از صدایها مزاحم در ساختمانها گفت: از دیگر المانهایی که باعث میشود از ورود صداهای مزاحم جلوگیری شود به کارگیری برخی المانهایی است که حالت تزیینی دارد که صدا در مواد متخلخل حبس میشود.
وی گفت: محتوایی که از آکوستیک در این کتاب درج شده است به میزان استفاده از مواد حذف صدا یا در حقیقت نوع معماری مورد استفاده و مدرن و نمونههای کاربردی از این فناوری است.
یونسیان در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان از آکوستیک به عنوان یک فناوری یاد کنیم پاسخ مثبت داد و گفت: در حقیقت آکوستیک نوعی فناوری حذف صداهای مزاحم است؛ به دو نوع میتوان صدا را محدود کنیم یا از منبع صدا را کم میکنیم و محافظ آکوستیگی را در منبع صدا نصب میکنیم یا با استفاده از واسط به حذف صداهای مزاحم میپردازیم. یعنی بین منبع و گیرنده موانع صوتی نصب میکنیم. مانند موانع صوتی در کنار اتوبانهایی که خانههای مسکونی در کنار آن قرار دارند.
وی ادامه داد: اغلب ساختمانهای بهروز و مدرن از این تجهیزات استفاده میکنند و در دیوارها کار گذاشته میشود. کتابخانهها یکی از مکانهایی است که باید از استانداردهای آکوستیک بهره بگیرند. لازم به ذکر است که سال 2020 یونسکو به عنوان سال جلوگیری از صدا مطرح کرده است.
این کارشناس گفت: خوشبختانه در کشور ما در این مسیر افتاده است و در برخی قسمتها ملزم به رعایت استانداردهای مربوط به حذف صداهای مزاحم شدهایم؛ همچنین آییننامههایی برای برخی ساختمانها به ویژه بیمارستانها و کتابخانهها وجود دارد که اعمال به آن الزامی است.
وی خبر از افتتحاح پیشرفتهترین کتابخانه دانشگاهی در دانشگاه علم صنعت داد و گفت: تا یک ماه آینده پیشرفتهترین کتابخانه دانشگاهی در ایران در دانشگاه علم و صنعت افتتاح خواهد شد. حداکثر استانداردها در این کتابخانه بهره گرفته شده است و مدرنترین شرایط آکوستیک در آن به کار گرفته شده است.
نظر شما