
دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، گفت: کتابهای جداگانه برای 14 اثر ثبت شده ایران در فهرست بینالمللی برنامه حافظه جهانی یونسکو، به دو زبان فارسی و انگلیسی تدوین و منتشر خواهد شد.
وی از جمله مصوبات این جلسه را تدوین کتابهای جداگانه برای آثاری که در فهرست بینالمللی و منطقهای برنامه حافظه جهانی ثبت شده است، عنوان کرد و گفت: تا کنون 10 اثر از ایران در فهرست بینالمللی و چهار اثر در فهرست منطقهای (آسیا و اقیانوسیه) این برنامه ثبت شده است.
دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، با اشاره به اینکه مدیریت تدوین این 14 کتاب بر عهده «عمادالدین شیخ الحکمایی»، پژوهشگر اسناد، نسخ خطی، کتیبههای تاریخی و از اعضای کمیته ملی حافظه جهانی است، افزود: این کتابها قرار است به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه و چاپ شوند.
نظری تاکید کرد: آثار ثبت شده در میراث مستند حافظه جهانی به عنوان میراث مستند جامعه بشری آنقدر اهمیت دارند که درباره ابعاد مختلف آنها میتوان کتابهای بسیاری تدوین کرد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته و در راستای رسیدن به اهداف برنامه حافظه جهانی و حفظ میراث مستند کشور، تصمیماتی برای ایجاد کارگروههایی زیرمجموعه کمیته ملی حافظه جهانی گرفته شد، گفت: این چهار کارگروه با عنوان کارگروه «ارزیابی آثار برای ثبت»، «حفاظت و پایش» و «معرفی و دسترسی» و «آموزش» با حضور کارشناسان مختلف مرتبط با میراث مستند در سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
دبیر کمیته ملی حافظه جهانی، خاطرنشان کرد: از برنامههای دیگر سال جاری، تشکیل کمیته استانی حافظه جهانی در هر استان و با ریاست استاندار و حضور نمایندگان همه نهادها مرتبط است که با تحقق آن، معرفی آثار ارزشمند در هر استان، همچنین حفاظت از آثار ثبت شده را خود استان بر عهده خواهد گرفت.
نظری گفت: از اقدامات مهم دیگری که امسال در برنامه حافظه جهانی قرار است پیگیری کنیم برگزاری کارگاه آموزشی به منظور حفاظت از میراث مستند است که سال گذشته در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، همدان، فارس، لرستان، کردستان و مرکز اسناد وزارت نفت در تهران، برگزار شد.
بنابراین گزارش، کمیته ملی حافظه جهانی از سال 1384 به عنوان زیرشاخهای از کمیسیون ملی یونسکو تشکیل شده است و هدف آن اجرای اهداف برنامه حافظه جهانی (The Memory of the World) یونسکو است که در سال 1992، مبتنی هدف شناسایی، آگاهسازی و دسترسپذیر نمودن میراث مستند کشورها شکل گرفته است.
این کمیته متشکل از 9 عضو حقوقی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی، کمیسیون ملی یونسکو، دانشگاه تهران، وزارت امور خارجه، کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان میراث فرهنگی- صنایع دستی و گردشگری، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، کتابخانه و موزه آستان قدس رضوی، سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران) و 9 عضو حقیقی از میان متخصصان حوزه میراث مستند است و در حال حاضر ریاست آن با اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.
کمیته ملی حافظه جهانی طبق روال در طول سال، هر ماه یک جلسه تخصصی با حضور تمامی اعضاء خواهد داشت که البته در شرایط اضطراری نیز جلساتی با هماهنگی اعضا برگزار میکند که این نشستها در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
نظر شما