چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۷
آغاز عملیات تخریب و احداث مجدد کتابخانه معروف شوشتر

عملیات تخریب و احداث مجدد کتابخانه عمومی حکیم وفایی شوشتر با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی استان خوزستان، آغاز شد؛ پروژه‌ای که 5 سال قبل به علت نبود استحکام بنا و خطرات احتمالی، تعطیل شده بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، پنجمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی خوزستان و آیین تخریب و احداث کتابخانه عمومی حکیم وفایی شوشتر با حضور سهراب گیلانی، نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی، منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان و حسین پنبه‌دانه فرماندار شوشتر برگزار شد.

در این جلسه نماینده مردم شهرستان گتوند و شوشتر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همدلی و همکاری نهاد‌ها با بدنه مردم باعث توسعه و سرعت بخشی به روندهای اجرایی می‌شود، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته 12 میلیارد ریال برای ساخت این کتابخانه در نظر گرفته شد که در سال جاری 7 میلیارد ریال آن داده شد و مابقی در اعتبارات سال 98 تحقق پیدا می‌کند.

سهراب گیلانی با تاکید بر خواست اهالی شهرک شرافت شوشتر برای تاسیس کتابخانه‌ای در این منطقه، عنوان کرد: با وجود پتانسیل جمعیت و فعالیت‌های فرهنگی در شهرک شرافت و حومه آن و نیز نیاز مردم برای راه‌اندازی کتابخانه، با اعتباری حدود 7 میلیارد ریال این کتابخانه در بهمن ماه کلنگ زنی و مراحل ساخت آن آغاز می‌شود.

نماینده مردم شهرستان گتوند و شوشتر در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی کتابخانه‌ها در این مناطق شاخص‌های توسعه در حوزه فرهنگی منجر به پیشرفت سایر حوزه‌ها می‌شود.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان هم در این نشست گفت: پروژه ساخت کتابخانه عمومی حکیم وفایی شوشتر با اعتبار قراردادی به مبلغ 12 میلیارد و 758 میلیون و 160 هزار ریال و با اعتبار اولیه 6 میلیارد و 341 میلیون و 292 هزار ریال با زیربنای 450 متر در مساحت 163 متر مربع و در 4 طبقه احداث می‌شود.

منصور کوهی رستمی درباره شاخص‌های کتابخانه‌ای در شهرستان شوشتر هم عنوان کرد: تنها 2 درصد از مردم شهرستان شوشتر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که این رقم از میانگین استان پایین‌تر است.

وی ادامه داد: در شاخص سرانه زیربنا به ازای هر 100 نفر در شهرستان 17.1 سانتی متر فضای کتابخانه‌ای وجود دارد که در سال‌های اخیر با احداث و راه‌اندازی دو کتابخانه «ن و القلم» و «آیات»، این فضا رشد خوبی داشته است و به ازای هر 25 هزار نفر در شهرستان یک کتابخانه وجود دارد.

کوهی رستمی با بیان اینکه شوشتر با سابقه تاریخی و دینی می‌تواند به عنوان قطب کتاب و کتابخوانی تبدیل شود، بر تکمیل پروژه نیمه تمام حکیم وفایی این شهرستان، تاکید کرد و گفت: این پروژه در اسفند سال 92 به علت نبود استحکام بنا و مشکلات ساختمانی تعطیل و مکان آن به مدت 2 سال به ساختمانی متعلق به آموزش و پرورش منتقل و از سال 94 کتابخانه مذکور با توجه به نیاز آموزش پرورش به ساختمان، به صورت کامل تعطیل شد.

وی در خصوص مشخصات کتابخانه حکیم وفایی شوشتر هم عنوان کرد: این کتابخانه دارای بخش‌هایی از جمله مخزن، نابینایان، سالن مطالعه بانوان، سالن مطالعه برادران، بخش کودک و نوجوان و بخش مرجع است.
 
در ادامه این نشست، فرماندار شهرستان شوشتر گفت: سرانه‌های کتابخانه‌ای شهرستان‌ها با توجه به نرخ رشد جمعیت و مهاجرپذیری تا سال 1401 دیده شده است که با اضافه شدن کتابخانه عمومی حکیم وفایی شوشتر و احداث کتابخانه در منطقه شهر شرافت شوشتر، نه تنها این سرانه جبران بلکه بیشتر هم می‌شود.

حسین پنبه دانه افزود: شهرستان شوشتر میراث‌دار یک فرهنگ غنی و بااصالت است و به همین جهت بحث فرهنگ و کتاب و کتابخوانی در آن، از اهمیت بالایی برخوردار است و قطعاً هزینه کردن در بخش فرهنگی از هزینه‌های مربوط به بخش‌های آسیب پذیر کم می‌کند.

فرماندار شوشتر در پایان گفت: در اعتبارات عمرانی شهرستان در سال 97، برای کتابخانه عمومی شهر شرافت با پیگیری‌های نماینده شهرستان مبلغ 7 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که با تلاش و عزم راسخ برای تحقق این امر از استان امیدوارهستیم مردم این منطقه نیز از خدمات کتابخانه‌ای برخوردار شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها