جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۸
«فرمین، موش کتابخوان» استعاره‌ای از وضعیت جامعه امروزی

جلسه نقد و بررسی کتاب «فرمین، موش کتابخوان» نوشته «سم سوج» با حضور کتابداران شهرستان دامغان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، جلسه نقد و بررسی کتاب «فرمین موش کتابخوان» با حضور کتابداران شهرستان دامغان، محمد سلطانیه، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان دامغان، قاسم رؤفی، کارشناس فرهنگی و زهرا شیرخانیان، کارشناس منابع اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان در محل سالن جلسات اداره کتابخانه‌های عمومی دامغان برگزار شد.

زهرا مهدی‌فر کتابدار کتابخانه عمومی ابوریحان بیرونی ضمن معرفی این کتاب، گفت: ظاهر جذاب کتاب موجب ترغیب مطالعه کتاب می‌شود. ترجمه عالی کتاب، از دیگر ویژگی‌های این اثر است. اما نبود فراز و فرود در متن داستان از جذابیت آن کاسته است.

در ادامه جواد رئیسیان کتابدار کتابخانه عمومی حاج علی اصغر درواری این کتاب را استعاره‌ای از وضعیت افراد کتاب‌خوان در جامعه امروزی دانست و گفت: این کتاب به شیوه طنز تلخ پرداخته است و برای کتابخوانان حرفه‌ای در حکم یک کتاب مرجع است و بسیاری از کتاب‌های بزرگ در لابه‌لای صفحات خود استناد می‌کند.

مریم جلالیان کتابدار کتابخانه‌ عمومی ثامن الحجج (ع) دیباج وجود کنایات، توصیفات عالی در متن و پرداخت صحنه‌های کتاب را از نکات قوت کتاب برشمرد و افزود: مقدمه کتاب به عنوان شروع کتاب توانسته است مخاطب را برای خوانش کتاب به صورت کامل اقناع کند.

همچنین زهرا شیرخانیان، کارشناس منابع اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز در باب این کتاب عنوان کرد: کتاب فرمین موش‌ کتابخوان به لحاظ سبک نگارش و صحنه‌پردازی توانسته است مخاطب خود را جذب کند.

وی با مقایسه این کتاب و بیان تفاوت‌های سبکی و نگارشی آن با سایر رمان‌های خارجی و داخلی گفت: این کتاب به لحاظ موضوع بسیار زیبا و دلنشین است. وجود تصاویر مناسب در کتاب از نقاط قوت این اثر است.

در ادامه قاسم رؤفی کارشناس فرهنگی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان نیز مطالبی را در خصوص نقد، معنی واژگانی کلمه نقد، انواع نقد و چگونگی نقد ارائه داد و گفت: این کتاب استعاره‌ای از جامعه امروزی نیز می‌تواند باشد؛ جایی که کتاب و کتاب‌خوانی مغفول واقع شده است.

وی همچنین ضمن بررسی شخصیتهای موجود در متن کتاب افزود: این کارکترها در دنیای واقعی نیز نمود دارند. یکی دیگر از نکات مثبت کتاب داشتن سیر به روز و خروج شخصیت‌ها است؛ هر شخصیتی با ورود به متن در قسمتی دیگر از متن خارج می‌شود.

رؤفی افزود: با وجود فضای خاکستری حاکم بر متن، نویسنده و مترجم توانسته‌اند با ظرافت، خواننده این کتاب را تا پایان سوق دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها