کتاب «خشونت و نظمهای اجتماعی» نوشته داگلاس نورث در خانه اندیشمندان علوم انسانی نقد و بررسی میشود.
در این جسله کتاب «خشونت و نظمهای اجتماعی» نوشته داگلاس نورث نقد و بررسی میشود.
دکتر علی مرشدیزاد، دکتر احمد میدری، دکتر محمد فاضلی و دکتر جعفر خیرخواهان درباره این کتاب سخن میگویند.
«خشونت و نظمهاي اجتماعي» چهارچوبي مفهومي براي درک دو نوع نظم اجتماعي دسترسي محدود و دسترسي باز ارائه ميدهد، همچنين به اين پرسش بسيار مهم پاسخ ميدهد که چرا جوامع دسترسي باز از لحاظ سياسي و اقتصادي توسعه يافتهتر هستند و معدود کشورهايي موفق به گذار بين اين دو نوع جامعه شدهاند. همه جوامع بشري بايد راهحلهايي براي جلوگيري از وقوع خشونت داشته باشند و آنها اين کار را به شيوههاي گوناگون انجام ميدهند.
نويسندگان کتاب با اثبات اينکه رفتار اقتصادي و سياسي در ارتباط نزديک با هم هستند مشکل خشونت را درون يک علم اجتماعي بزرگتر و چهارچوب تاريخي ده هزار ساله جاي ميدهند. بيشتر جوامع، که آنها حکومتهاي طبيعي مينامند با دستکاري و دخالت سياست در اقتصاد و خلق رانت براي فرادستان، خشونت را محدود ميکنند. اين رانتها اگرچه خشونت از سوي افراد قدرتمند را محدود ميکند در عين حال مانع توسعه اقتصادي و سياسي هم ميشود. برعکس در جوامع مدرن دسترسي باز، سازمانهاي اقتصادي و سياسي ايجاد ميشود که رقابت سياسي و اقتصادي (تخريب خلاق) را تقويت ميکنند و نتيجه آن نوآوري، رونق و شکوفايي هر چه بيشتر است.
این نشست دوشنبه 14 آبان ساعت 17 تا 20 در خیایبان نجات الهی، نبش خیابان ورشو، سالن حافظ، خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
نظر شما