اکثر کارهای سینمایی که دری کارگردانی آنها را به عهده داشته، به قلم وی بودهاند. فیلمهای «من و دبورا»، «عشق ممنوع»، «لژیون»، «صاعقه» و «گرداب« از این جمله اند.
معروفترین اثر ضیاءالدین دری فیلم «سینما سینماست» نام دارد. دری با وجود اینکه اغلب آثار سینماییاش با استقبال چندانی مواجه نشد اما از معدود سینماگران مولف به شمار میرود. در میان کارگردانهای تلویزیونی تنها معدودی از آنها دارای این ویژگی هستند که بدون شک سیدضیاءالدین دری از شاخصترین آنها بود؛ وی 29 تیر سال 1332 در تهران به دنیا آمد و پس از تحصیلات ناتمام در رشته علوم ارتباطات جذب سینما و با کارگردانی فیلم سینمایی «صاعقه» در سال 1363 وارد این عرصه شد.
پس از مدتی فعالیت در سینما دری به سمت تلویزیون روی آورد و موجبات تولید بهترین اثر هنری وی در تمامی این سالها را فراهم کرد.
«کیف انگلیسی» به عنوان یکی از بهترین و شاخصترین مجموعههای تاریخ معاصر، از فیلمنامهای جذاب و قوی مبتنی بر مستندات تاریخی برخوردار است که شخصیتهای آن از دل جامعه بیرون آمده و مخاطب با گوشت و پوست و استخوانش آن را درک میکند.
شخصیت «منصور ادیبان» سیاستمداری که در ابتدا دغدغه مردم و همشهری های خود را دارد، نمونهای از آدم های متزلزل و دمدمی مزاجی است که مرعوب بیگانگان شده و تن به همکاری با آنها میدهد؛ از این منظر شخصیت یاد شده فوق العاده از کار درآمده که در دهه بیست شمسی نمونههای مستند بسیار دارد.
دری پس از «کیف انگلیسی» به تولید مجموعه تاریخی دیگری به نام «کلاه پهلوی» روی آورد. این سریال یکی از پربازیگرترین سریالهای تلویزیون است که در شهرک سینمایی غزالی تصویربرداری شده است.
نظرات