دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۳
همه چیز درباره جایزه «هانس کریستین آندرسون»

فرهاد حسن‌زاده نویسنده ایرانی در فهرست نهایی جایزه «هانس کریستین آندرسون» قرار گرفته است. به همین بهانه بر آن شدیم تا کمی درباره تاریخچه این جایزه، معيارهای انتخاب و کریستین آندرسون تحقیق کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جایزه «هانس کریستین آندرسون» مهم‌ترین جایزه بین‌المللی کتاب کودک در دنیا است. جایزه‌ای که به نام هانس کریستین آندرسون، نویسنده دانمارکی قصه‌های شاه‌پریان در قرن نوزدهم نام‌گذاری شده است. برنده این جایزه مدال مخصوصی که روی آن نام نویسنده دانمارکی کنده‌کاری شده است و در واقع جایزه‌ای با ارزش «نوبل ادبیات» در حوزه کودکان دریافت می‌کند.
 
جایزه‌ای که هر دو سال یک بار به پاس یک عمر دستاورد ادبی نویسندگان در حوزه کتاب کودک اهدا می‌شود و امسال فرهاد حسن‌زاده موفق شده است به فهرست نهایی این جایزه راه یابد اما برگزیدگان این جایزه چگونه انتخاب می‌شود و دریافت آن چه تأثیری در آینده نویسنده منتخب خواهد گذاشت؟
 
بی‌شک تجربه و حضور نویسنده در عرصه کتاب کودک در سال‌های متمادی از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این خلاقیت در ارائه موضوعات و اصالت موضوع و تصویر، و تأثیرگذاری در دنیای کودکان از معيارهای داوران در انتخاب نامزدهای اولیه، نهایی، و در نهایت برگزیده جایزه است. در سال‌های گذشته نویسندگانی چون ویرجینیا همیلتون، مارگارت ماهِی، آنا ماریا ماچادو، و میچیو مادو برنده جایزه شده‌اند که هر کدام سال‌های متمادی در کشورشان در حوزه آثار کودکان فعالیت کرده‌اند و تأثیرگزار بوده‌اند.

دریافت جایزه‌ای به نام هانس کریستین آندرسون اوج افتخار نویسنده‌ کتاب کودک است و با اینکه نویسندگان برنده پیش از دریافت جایزه هم معروف هستند، اما دریافت این جایزه سبب می‌شود شهرت و محبوبیت‌شان از مرزهای کشور خارج شده و در سطح جهانی شناخته‌شده باشند. 

هانس کریستین آندرسون نویسنده اهل دانمارک از مهم‌ترین شخصیت‌های ادبی دنیای کودک است و آثار او همچون «پری دریایی کوچولو»، «بندانگشتی»، «جوجه اردک زشت»، «دخترک کبریت‌فروش»، و «ملکه برفی» در سراسر دنیا و همچنین کشورمان ایران شناخته‌شده و محبوب است.
 
علاوه بر جایزه «کتاب کودک هانس کریستین آندرسون» جایزه دیگری تحت عنوان «جایزه ادبیات هانس کریستین اندرسون» در سال 2010 در دانمارک شکل گرفت که هر دو سال یه بار به نویسندگانی اهدا می‌شود که مجموعه آثارشان به کتاب‌های نویسنده دانمارکی شباهت دارد. تاکنون افرادی چون پائولو کوئیلو، جی. کی. رولینگ، ایزابل آلنده و هاراکی موراکامی این جایزه را دریافت کرده‌اند.
 
در فهرست نهایی جایزه کتاب کودک «هانس کریستین آندرسون» در سال 2018 علاوه بر فرهاد حسن‌زاده نویسندگانی چون ماریه اوده موریل، ایکو کادونو، جوی کاولی، و یولف استارک از کشورهای فرانسه، ژاپن، نیوزیلند، و سوئد حضور دارند. برندگان در تاریخ 26 مارس در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ایتالیا در شهر «بلونیا» اعلام می‌شوند و مدال‌ها و دیپلم‌های افتخار در تاریخ 30 آگوست در آتن به برندگان اهدا خواهد شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها