یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷
پیشنهاد برگزاری مراسم روز زبان فارسی در آلمان

رئیس اداره اروپای بنیاد سعدی به منظور ارتقای تعامل‌های بین‌المللی این بنیاد با مؤسسات آلمانی، از انسیتو گوته آلمان در برلین بازدید و با رئیس آن مؤسسه دیدار و مذاکره کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در این جلسه دوستانه که با حضور کارشناس رایزنی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، طریقت صورت گرفت، فعالیت‌ها و برنامه‌های آتی بنیاد سعدی در راستای گسترش زبان فارسی در حوزه اروپا تشریح شد.

زهرا سالمی، رئیس اداره اروپای بنیاد سعدی نیز به الگوبرداری سایت بنیاد از روش نهادهای مشابه و به ویژه انستیتو گوته اشاره و تأکید کرد: اساساً تشکیل بنیاد سعدی بر اساس یک ضرورت مشابه مراکزی چون انستیتو گوته آلمان، سروانتس اسپانیا و آلیانس فرانسه برای مأموریت آموزش روش‌مند آموزش زبان به علاقه‌مندان بوده است.

وی در ادامه به خبر اخیر منتشر شده مبنی بر اینکه بنا به مصوبۀ سنای فدرال آلمان، زبان فارسی در این کشور در هر 16 ایالت به عنوان زبان انتخابی در کنار زبان‌های خارجه انگلیسی و آلمانی در مدارس آلمان تا سطح دیپلم به رسمیت شناخته شده، اشاره کرد و گفت: که با توجه به حضور جمعیت زیادی از ایرانیان در آلمان و لزوم بهره‌‏برداری از ظرفیت موجود، تهیه کتاب‌های آموزشی برای این گروه سنی لازم است و در دستور کار جدی بنیاد سعدی  قرار دارد و  برای این مسئله، نیازمند همکاری مؤسسات مشابهی همچون انستیتو گوته هستیم که تجربیات ارزشمندی را طی سال‌ها فعالیت به دست آورده است.

وی همچنین به پیشینه گسترده و دیرینه زبان فارسی در آلمان اشاره کرد و گفت: زبان فارسی در حدود 20 دانشگاه در آلمان در رشته‌های مختلف اعم از ایران شناسی، اسلام‌شناسی، مطالعات خاورمیانه و شرق‌‏شناسی، به‌عنوان زبان انتخابی دانشجویان این رشته‌ها ‌تدریس می‌شود.

گابریله گالر، رئیس انستیتو گوته برلین نیز  با ابراز شگفتی از تاریخچه حضور زبان فارسی در آلمان و وجود موسسه‌ای مانند بنیاد سعدی در ایران، در خصوص معرفی مؤسسه ای بین‌المللی و متخصص در زمینۀ تألیف کتاب‌های آموزش زبان برای رده سنی دبستان برای تدریس زبان فارسی در مدارس اعلام آمادگی کرد.

وی همچنین توضیحاتی در رابطه با دوره‌های مختلف دانش‌افزایی انستیتو گوته برلین که در قالب پکیج‌های مختلف برای مناطق مختلف و با نرخ‌های متفاوت اعم از رایگان، بورس تحصیلی و غیره تعریف شده است، ارائه داد.

بنا بر اعلام این خبر، در این نشست دوستانه، مذاکرانی درباره امکان برگزاری مراسم «روز زبان فارسی »در کشور  آلمان و همچنین «روز زبان آلمانی» در ایران، میان دو طرف صورت گرفت و مقرر شد طرح آن به زودی از سوی بنیاد سعدی ارائه شده و رئیس موسسه انیستیتو گوته برلین نیز پس از مشورت با مدیران عالیرتبه‌ این موسسه، نتیجه را از طریق رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برلین، به بنیاد اعلام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها