قدمعلی سرامی در گفتوگو با
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مطالعه کتاب «قالیچه سلیمون» را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد داد و گفت: این کتاب شامل داستانی منظوم برای بچههاست که اینگونه آغاز میشود: «بچه که بوديم همه چی صفا داشت/ شيطونیام نشونی از خدا داشت .... روزا تو کوچه بازی کارمون بود/ رفيقمون، دارو ندارمون بود» و داستان بچهای را بیان میکند که به جستوجوی خورشید میرود و خواب میبیند با قالیچه سلیمان به همراه باد میرود تا به خورشید میرسد و خورشید به او میگوید ابتدا باید در رودخانه ماه شنا کنی بعد به سراغ من بیایی و ماجراهایی برایش رخ میدهد تا اینکه خورشید به او گل آفتابگردانی میدهد و ادامه ماجرا.
این نویسنده و شاعر افزود: شعر «قالیچهی سلیمون» به زبان عامیانه و محاوره سروده شده، یعنی زبانی که کودک در ابتدا میآموزد و درک میکند، بنابراین وقتی شعری به این زبان برایش خوانده شود، آن را بهتر و بیشتر درک و حس خواهد کرد. بر این اساس این کتاب را هم بچهها به تنهایی میتوانند بخوانند هم والدینشان برایشان بخوانند.
شاعر «لبخند آرزو» در ادامه مطالعه کتاب «خط سوم» را نیز به بزرگسالان پیشنهاد داد و گفت: این کتاب، اثری بینظیر درباره شمس تبریزی است که روانشناس معروفی به نام ناصرالدین صاحبالزمانی آن را نوشته است. البته مطالعه آن نیازمند داشتن مقداری دانش درباره شمس تبریزی است که مخاطب باید پیش از خواندن این کتاب داشته باشد. البته این نویسنده، اثر دیگری هم مانند «راز کرشمهها» دارد که شامل 35 گفتار رادیویی و یک مقاله درباره مسائل روانشناسی و بهداشت روانی با توجه به ادبیات فارسی و زندگی اجتماعی در ایران است که اثر بسیار خوبی است.
سرامی همچنین مطالعه کتاب رمان «شور زندگی» را نیز به مخاطبان و علاقهمندان به رمان پیشنهاد داد و گفت: این کتاب، داستان پر ماجرای زندگی ونگوگ و کتابی ارزشمند و فوقالعاده خواندنی از ایروینگ استون است که با ترجمه محمدعلی اسلامی ندوشن منتشر شده است.
به گفته این استاد دانشگاه، نویسنده در این کتاب در قالب داستانی کلاسیک بیوگرافی ونسان ونگوگ از ۲۱ سالگی تا ۳۷ سالگی و جوانمردیها و ناجوانمردیهایی که در حق او شده را بیان میکند. مطالعه این کتاب به قدری برایم لذتبخش بود که دو بار آن را خواندم.
نظر شما