چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۸
دفاع مقدس متعلق به همه آحاد مردم است/نظارت بر نشر کتاب‌های دفاع مقدس

امیرسرتیپ دوم حمیدرضا گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، در آئین اختتامیه هفتمین دوره جایزه ادبی یوسف با اشاره به نظارت بر نشر کتاب‌های حوزه دفاع مقدس بر از سوی سازمان گفت: توانمندسازی نویسندگان ادبیات با ارائه آموزش‌های تخصصی و مهارتی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان است.

به ‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین اختتامیه هفتمین دوره جایزه ادبی یوسف عصر  چهارشنبه (اول آذرماه) با حضور امیرسرتیپ دوم حمیدرضا گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس حسنی، رئیس سازمان عقیدتی و سیاسی ارتش، سردار داوود عامری مشاور مدیرعامل بنیاد حفظ کارهای و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و سرتیپ خرم طوسی، مشاور عالی فرمانده کل ارتش و جمعی و جمعی  از نویسندگان حوزه دفاع مقدس و حجت‌الاسلام، حمید‌رضا ارباب‌سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی ـ دینی  در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.  
 
امیر گرامی ضمن تبریک اعیاد ربیع‌الاول و گرامیداشت یاد درگذشتگان زلزله غرب کشور درباره اهمیت حفظ تاریخ دفاع‌مقدس گفت: سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس با این رویکرد که دفاع‌مقدس متعلق به همه آحاد و اقشار مردم است با تدوین و اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی به ویژه برای نسل جوان به ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس می‌پردازد.
 
گرامی ادامه داد: نتیجه تلاش‌های سازمان، تولید آثار متنوع ازجمله کتاب در قالب‌های متنوع است برای پیشگیری از تحریف تاریخ دفاع‌مقدس، نظارت در نحوه انتشار کتاب‌های این حوزه در دستورکار سازمان قرار دارد. پیاده‌سازی نهضت زیبای ترجمه، حضور در نمایشگاه‌های مطرح بین‌المللی ازجمله نمایشگاه بین‌المللی فرانکفورت جایزه ادبی یوسف، انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس و برگزاری کنگره شعر دفاع‌مقدس و  حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه استانی ازجمله دیگر فعالیت‌های سازمان است.
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس با اشاره به توجه این نهاد به پرورش نویسندگان برای انعکاس ارزش‌های دفاع‌مقدس افزود: توانمندسازی نویسندگان ادبیات با ارائه آموزش‌های تخصصی و مهارتی نیز از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان است.
 
پیروزی بر داعش در ادامه سنت‌های الهی است
امیر خرم‌طوسی در ادامه این آئین با اشاره به پیروزی‌های رزمندگان اسلام در نبرد با داعش گفت: پیروزی‌های رزمندگان اسلام در نبرد با داعش به‌دنبال اجرای سنت‌های حتمی عالم است و یکبار دیگر خون بر شمشیر پیروز شد و سنت‌های الهی تحقق پیدا کرد.
 
به‌گفته خرم‌طوسی برای اتصال طبقات مختلف جامعه به سطح بالا می‌توان از ابزار داستان استفاده کرد. بسیاری از واقعیت‌ها در قالب و ساختار داستان کوتاه مطرح شده است.

ادبیات دفاع مقدس گنجینه است
عامری در ادامه این آیین با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از جنگ به گنج گفت: با توجه به تعبیر مقام معظم رهبری از جنگ به گنج می‌توان گفت که ادبیات این حوزه نیز گنجینه است که می‌تواند برای آیندگان پیام‌های ویژه‌ای را برای بقا ایجاد کند. داستان کوتاه هرچند که سابقه دیرینه‌ای در دنیا و ایران دارد اما امروز یکی از مقبول‌ترین روش‌های داستان‌‌نویسی برای انتقال مفاهیم مختلف است.
 
به‌گفته مشاور مدیرعامل بنیاد حفظ کارهای و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، داستان کوتاه را می‌توان به عصاره‌ای از داستان بلند تشبیه کرد. داستان کوتاه می‌تواند با نگرش دقیق مفاهیم مختلف را در زمانی که انسان‌ها فرصت کافی برای مطالعه مطالب بلند ندارد، ماندگار کند. داستان کوتاه همچنین امروز در عرصه‌های مختلف از‌جمله رسانه و خبر نیز کارکردهای فوق‌العاده‌ای دارد؛ علاوه بر این سبک داستان‌نویسی حتی در موزه‌ها نیز استفاده می‌شود و به مخاطب کمک می‌کند تا مفاهیم دور را نزدیک و زنده درک کند.
 
عامری ادامه داد تعبیر رهبری از جنگ به گنج  به این معناست که می‌توان به روش‌های مختلف هنری مفاهیم عمیق دفاع‌مقدس را استخراج و برای حال و آینده استفاده کرد. جایزه ادبی یوسف که به ایستگاه هفتم رسیده است می‌تواند با نظم ادامه پیدا کند و مبنایی برای تلاش در سال‌های آینده در حوزه تلاش برای داستان کوتاه دفاع‌مقدس باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها