محمدرضا رسولی مطالعه کتاب «روش تحقیق معاصر در علوم انسانی(مباحثی در سیاستهای روش)» و «صدایی که شنیده نشد» را برای مطالعه پیشنهاد داد.
وی ادامه داد: این کتاب روشهای تحقیق را شیوههایی برای نگاه به جهان یا بودن در آن و مواجهه با مسائل پیش روی انسان و معضلات فلسفی، اجتماعی، سیاسی و... میداند و نویسنده با ارائه تعریفهای طبیعتگرایانه و ذاتگرایانه مرسوم در روششناسی علوم انسانی مخالفت میکند.
سردبیر مجله نقد کتاب علوم اجتماعی همچنین با اشاره به کتاب «صدایی که شنیده نشد» عنوان کرد: این کتاب هم بخشی از تحقیقاتی است که با عنوان طرح آیندهنگری انجام شده و از نخستین نظرسنجیهای ملی است. عباس عبدی در این پژوهش اطلاعات جالبی از نگرش مردم در دهه ۵۰ داده و نشان میدهد که چگونه در زیرپوست جامعه، جریان دینی در حال رشد بوده و نگرشهای اجتماعی، فرهنگی و توسعه نامتوازن در ایران را تحلیل میکند.
وی در پایان گفت: این کتاب نتایج بسیار جالبی را از تحولاتی که پس از انقلاب اسلامی در جامعه رخ داده است در حوزههای مختلف در اختیار مخاطبان قرار میدهد و خواندن آن میتواند برای مخاطبان جذاب باشد.
براساس این گزارش، اطلاعات این کتاب «صدایی که شنیده نشد» مشخص میکند که مردم چه مشکلاتی از نظر فکری، اندیشگی و تصمیمگیری دارند و چه میخواهند و حسن آیندهنگری در این است که دیگر کسی سخنانی مثل ایجاد میلیونی شغل و افزایش یارانهها را برای متقاعدسازی یا خوشحال کردن مردم به زبان نمیآورد.
مردوخی معتقد است در صورتی که تحقیقات با اتکا به منابع و امکانات موجود انجام شود و در عرصه سیاستگذاری مورد توجه قرار گیرد میتوان اطمینان داشت که از این به بعد برنامهریزیها و تصمیمگیریهای ما منطقی خواهد بود و میتواند مشکلات کشور را حل کند. در غیر این صورت هر کسی سلیقه خود را به هدف برنامه و هدف سیاست تبدیل میکند که غالبا نیز با ارزش و مطلوب هستند اما بدون بررسی بقیه مسائل و امکانات، غیرممکن است تغییری در سرنوشت جامعه ایجاد کند.
نظر شما