شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰
عشق رمانتیک و نقشی ماندگار بر لوح مغز

«عشق رمانتیک به واسطه میلیون‌ها سال حیات و تکامل نقشی ماندگار بر لوح مغز ما پدید آورده است. عشق صرفا یک عاطفه نیست؛ بلکه انگیزشی است قدرتمند چون احساس گرسنگی.» «هلن فیشر» با بهره‌گیری از اسکن مغز افرادی که به‌تازگی عاشق شده‌اند، به نتایج تازه و جالبی در رابطه با تاثیر تجربه عشق بر مغز رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «چرا عاشق می‌شویم؟، ماهیت و فرایند عشق رمانتیک» اثر انسان‌شناس و نظریه‌پرداز مطرح امریکایی «هلن فیشر»، با ترجمه مترجم نام‌آشنای ادبیات داستانی «سهیل سُمی» از سوی انتشارات ققنوس، در آغازین ماه سال‌جاری منتشر و راهی بازار کتاب شده است.
 
مخاطب‌های ایرانی «سهیل سُمی» را بیشتر به واسطه ترجمه رمان و داستان‌های ادبیات انگلیسی می‌شناسند و نام «هلن فیشر» نیز با ذهن و حافظه آن‌هایی که کتاب‌های حوزه روان‌شناسی، خصوصا با گرایش روان‌شناسی عشق و موفقیت، را پیگیری می‌کنند، بیگانه نیست. تلاقی این دو‌نام آشنا ذیل کتابی که به مقوله بحث‌برانگیز، پرکشش و فراگیری چون عشق می‌پردازد، اثری متفاوت، جذاب و خواندنی را پیش‌روی مخاطبان فارسی‌زبان گذاشته است.
 
«هلن فیشر» (Helen Fisher زاده می 1945م در ایالات متحده امریکا)، نظریه‌پرداز،متخصص انسان‌شناسی بیولوژیک و پژوهشگر دانشگاه «روتگر» نیوجرسی، یکی از سرشناس‌ترین محققان موضوع عشق در سطح جهان است. از او کتاب‌های متعددی در این مورد به چاپ رسیده که از جمله آن‌ها می‌توان به «آناتومی عشق» و «جنس قوی» اشاره کرد.
 
فیشر مقالات و کتاب‌های بسیاری در باب تفاوت‌های جنسیتی زنان و مردان، تفاو‌‌ت‌های زنان و مردان در زمینه های رفتاری و ذهنیتی، تکامل جنسیت انسان و... به رشته تحریر درآورده است. «چرا عاشق می‌شویم؟، ماهیت و فرایند عشق رمانتیک» (تالیف سال 2004م)، یکی از آخرین کتاب‌های اوست که در آن به موضوع عشق، شکست در عشق، و نقش هورمون‌ها در این مورد می‌پردازد.
 
این محقق و نظریه‌پرداز هم‌عصر ما، که به دلیل پژوهش در زمینه نظریه دلبستگی، ویژگی‌های شخصیت، گرایشات عاطفی و جنسی، جذابیت و... در حوزه روان‌شناسی و انسان‌شناسی آرا و نظریه‌های متفاوت و بحث‌برانگیزی دارد، در «چرا ما عاشق می‌شویم؟» طرح معنایی جدیدی از پدیده عشق ارائه می‌دهد. عمده روش کار فیشر، مطالعه بر روی گروهی از افراد است که به تازگی عاشق شده‌اند.
 
 وی همراه با گروهی از دانشمندان و همکارانش، برای اثبات فرضیه‌‌ای که دیگر روان‌شناسان و دانشمندان با حدس و گمان مطرح می‌کردند، در پژوهشی گسترده از مغز افرادی که به‌تازگی عاشق شده‌اند اسکن می‌گیرد و ثابت می‌کند: «وقتی عاشق می‌شوید، بخش‌هایی خاص از مغز به واسطه افزایش جریان خون به اصطلاح نورانی می‌شوند.»
 
«سهیل سُمی» به سراغ ترجمه کتابی رفته است که مولف آن، بنا به داده‌های به‌دست آمده طبق روش فوق، می‌گوید: «عشق رمانتیک به واسطه میلیون‌ها سال حیات و تکامل نقشی ماندگار بر لوح مغز ما پدید آورده است. عشق صرفا یک عاطفه نیست؛ بلکه انگیزشی است قدرتمند چون احساس گرسنگی.»
 
پیش از این کتاب‌هایی چون «جنس اول، توانایی‌های زنان برای دگرگونی جهان» با ترجمه نغمه صفاریان‌پور، و «قدرت آشکار شده» با ترجمه بهاره دادرس از هلن فیشر به فارسی ترجمه و منتشر شده است.

سهیل سُمی نیز مترجم پرکاری است و آثار متعددی در حوزه ادبیات داستانی از نویسندگانی چون:«مارگارت اتوود»، «اسکات فیتزجرالد»، «جان بارت»، «سال بلو»، «ساموئل بکت»، «ایشی‌گورو»، «جان آپدایک» و... ترجمه و منتشر کرده است.
 
کتاب «چرا عاشق می‌شویم؟» با شمارگان 1500 نسخه و با بهای 21000 تومان از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها