شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۲
اثری دیگر از مجید تیموری در نمایشگاه کتاب

کتاب شعر بلند «گورکن‌ها گریه‌هایشان را عمیق‌تر حفر می‌کنند» مجموعه دوم از سه‌گانه مجید تیموری منتشر شد.

به گزارش خبرگراری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب شعر بلند «گورکن‌ها گریه‌هایشان را عمیق‌تر حفر می‌کنند» اثر مجید تیموری در نشر مروارید در 63 صفحه  به قیمت  هفت هزار‌ تومان منتشر شد.
 
این اثر به تقدیم زنده‌یاد شهرام شیدایی و زنده‌یاد صمد تیمورلو تقدیم شده است. مجید تیموری پیش‌تر از این سه‌گانه کتاب شعر «خودکشی دسته‌جمعی نهنگ‌ها» را  در نشر یادشده منتشر کرده بود.

 این شاعر و نمایش‌نامه‌نویس پیش‌تر درباره این سه‌گانه گفته بود « اگر بخش‌های مختلف این شعر بلند را بخوانید، فکر کنید هر کدام از آن‌ها یک شعر کامل هستند، اما این اثر خط داستانی دارد و به مواجهه انسان امروز با مشکلات می‌پردازد؛ به همین دلیل می‌توان به آن یک نگاه کلی داشت. این شعر به روایت تنهایی و عشق می‌پردازد و این‌که یک شخص چگونه می‌تواند با جهان اطراف ارتباط برقرار کند. من کارشناس‌ ارشد ادبیات هستم. مدتی به تحقیق درباره شعر بلند و مشخصه‌های آن پرداختم. می‌خواستم با این تحقیق دریابم که شعر بلند باید چه مشخصات و ویژگی‌هایی داشته باشد. به این منظور شعر بیش‌تر شاعرانی را که شعر بلند دارند، جمع‌آوری کردم و درباره ویژگی‌های این شاخه شعری تحقیق کردم. به احتمال زیاد در آینده نیز این تحقیق را تئوریزه و منتشر می‌کنم. من سعی خواهم کرد تنها در همین حوزه تخصصی فعالیت کنم.
 من فکر می‌کنم قالبی که برای بیان احساس و تفکر یافته‌ام، شعر بلند است. سعی می‌کنم احساسم را با یک نگاه و یک نگرش بیان کنم و کسی نیستم که قالب‌های مختلف را اجرا کنم. فکر می‌کنم اگر هر کسی قسمتی از ادبیات را برجسته کند، کفایت می‌کند. اگر کار حرفه‌یی‌تر شود و در یک نظم مشخص متمرکز باشد، موفق‌تر خواهیم بود. یکی از شاخصه‌های شعر بلند، شکل روایی آن است که من به واسطه روحیه داستان‌نویسی‌ام آن را پسندیده‌ام. من سعی نمی‌کنم رمان شاعرانه بنویسم، هرچند هنگام توصیف شخصیت‌ها، یک جایی شاعرانگی بر کارم تأثیر می‌گذارد، اما سعی می‌کنم آن را از بین ببرم و به مرز شعر و داستان توجه کنم. شاعرانگی بر متن داستان‌هایم اثر دارد، اما من سعی می‌کنم این تأثیر را از بین ببرم؛ چون نگاه علمی و زبان خاصی که در داستان هست، در شعر دیده نمی‌شود. تکنیک‌ها و زبان متفاوت است. در داستان‌ نگاه علمی‌تری به جهان هستی داریم و من سعی می‌کنم به مرز شعر و داستان توجه کنم.»
 
در پشت جلد این کتاب آمده است:«بدبختی‌ این‌جاست/ که بعد از رفتنت/ دیگر از زیبایی هیچ چهره‌ای / سیر نمی‌شوم / و این گرسنگی همیشگی/ تا ابد / راه علاجی نخواهد داشت»
 
 
پیش‌تر به قلم این شاعر و نویسنده، مجموعه داستان «جزیره‌ای برای تبعید کاغذپاره‌ها» از سوی نشر چشمه منتشر شده است. همچنین اثری داستانی از این نویسنده  سال 86  غیرقابل چاپ اعلام شد.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها