سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲
ممنوعیت پخش نخستین کتاب «آرماندو سورئا» در «کوبا»

با وجود اینکه فعالیت آمریکا در حوزه نشر «کوبا» طرفداران زیادی از طرف کوبایی‌ها و آمریکایی‌ها داشت اما در نهایت با رفع ممنوعیت کتابی که شرایط زندگی فرهنگی و سیاسی در کوبا را نشان می‌داد به شکل مسالمت‌آمیزی به پایان نرسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشرز ویکلی- صبح روز سیزدهم فوریه «مؤسسه کتاب کوبا» که مسئول مجوز دادن به کتب حاضر در صنعت نشر این کشور است نسخه‌های کتابی با عنوان «دختر آلمانی» را ممنوع اعلام کرد.
 
«دختر آلمانی» نوشته «آرماندو سورئا» نویسنده کوبایی در تبعید و ویراستار ارشد روزنامه «En Espanol» است. مجله‌ای که در واقع نسخه اسپانیایی‌زبان مجله «People» است.
 
نسخه‌های این کتاب از نمایشگاه جمع‌آوری شد و مؤسسه کتاب تهدید کرد در صورت فروش این کتاب از این کنفرانس خارج می‌شود. خود نویسنده پس از برگشت به «نیویورک» در این باره گفت: «در کابوس به سر می‌برم.»
 
«سورئا» در سال 1991 «کوبا» را ترک و در «آمریکا» جایزه خبرنگار برتر اسپانیایی‌زبان را دریافت کرد. وی در سال 2016 به «کوبا» برگشت. در طی دیدار دوباره از این کشور رمان خود تحت عنوان «دختر آلمانی» را به نگارش درآورد و بدون هیچ مشکلی منتشر کرد. کتاب در ماه اکتبر سال گذشته میلادی توسط گروه انتشاراتی «آتریا» وارد بازار کتاب شد.
 
نویسنده حتی درخواست امضا و فرستادن کتاب به آمریکا را نپذیرفت زیرا معتقد بود همه نسخه‌های این کتاب در نمایشگاه «هاوانا» به فروش خواهد رفت. در نتیجه فقط 100 نسخه از کتاب را برایشان فرستاد. این نسخه به همراه دیگر کتب ارسالی از «کوبا» به آمریکا چند روزی در گمرک باقی ماندند. در نهایت کتاب‌های دیگر ترخیص شدند اما کتاب «سورئا» ممنوع شد.
 
وقتی از «رودریگز کابررا»، مدیر مؤسسه کتاب علت این اتفاق را پرسیدند اعلام کرد: «این نمایشگاه توسط دولت «کوبا» برگزار شده است. در نتیجه این حق را برای خود قائلیم که برنامه‌ای را طراحی کنیم که نیازهای کشورمان را برطرف کند.»
 
کتاب داستان کشتی مسافرتی است که 937 مسافر آن از دست رژیم نازی‌ها گریخته و به «کوبا» پناه آورده‌اند اما «کوبا» فقط به 28 نفر آنان اجازه اقامت می‌دهد و بقیه مجبورند به آلمان برگردند و در کمپ‌های نازی‌ها از بین می‌روند.
 
با وجود همه این اتفاقات به «سورئا» اجازه داده شد روز پس از این اتفاق در شهر کتاب «هاوانا» حضور یابد. وی در این مراسم به خبرنگاران گفت: «دلایل ممنوعیت کتابم را نمی‌دانم. من آدمی سیاسی نیستم اما از ترس‌های خود در جامعه سخن می‌گویم. شاید دلیل مشکل دولت با من نیز همین است.»
 
از سال 2016 تاکنون «آمریکا» و «کوبا» در زمینه کتاب با هم همکاری کرده‌اند و در این مدت هزار عنوان کتاب به «کوبا» وارد شده است اما این اولین باری است که یک کتاب دچار مشکل می‌شود.

«جودیث کِر»، ناشر کتاب «دختر آلمانی» می‌گوید: «ممنوعیت این کتاب نشان می‌دهد بخشی از جامعه هنوز آمادگی آزادی کلمات را ندارند. این جزیره بسیار زیبا است و با دیدن آن باور نمی‌کنید چه آزادی‌هایی در این کشور وجود دارد. آزادی‌هایی که تاکنون در دنیا نادیده گرفته شده است. همین موضوع راه را برای مناسبات تجاری و سیاسی باز خواهد کرد. البته ممنوعیت کتاب «سورئا» به ما یادآوری کرد هنوز در این کشور در دسترسی به دنیای ادبی محدودیت وجود دارد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها