وی در ادامه سخنانش در این آیین با اشاره به سیوهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و جشنهایی که برای گرامیداشت آن در این ایام برگزار میکنیم، افزود: هدف ما از این اقدامات و جشنها آن است که به زنده نگهداشتن و تداوم ارزشهای انقلاب اسلامی بپردازیم چراکه صرف تاریخنگاری، جشن گرفتن و یادآوری آن به تعبیری ماندن در گذشته بوده و به خودی خود امری بیفایده است. بنابراین، حسن تاریخنگاری و یادآوری گذشته در این است که ما نگاه به آینده خودمان را درست ترسیم کنیم.
به اعتقاد مدیرعامل کانون گذشتهها به شرطی مفید هستند که بتوانیم تجربههایی که در آن بوده را ببینیم و ثبت کنیم تا برای آینده گامهای استوارتری برداریم و گذشته را چراغ راهی برای حرکت به سمت آینده قرار دهیم.
وی به سابقه 50 ساله کانون پرورش فکری اشاره کرد و افزود: در تدوین سند چشمانداز 10 ساله کانون علاوه بر احصاء ارزشهای گذشته کانون که گنجینهای از تجربه است، توجه به نیازهای امروز کودکان و نوجوانان، اسناد بالادستی و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) برای نگاه رو به آینده در نظر گرفته شده است.
حاجیانزاده در ادامه کانون زبان ایران را به عنوان یک موسسه معتبر زبانآموزی در سطح کشور معرفی و از ثبت تاریخ و تجربههای آن در این کتاب اظهار خوشحالی کرد و تکیه کردن به گذشته را برای ترسیم آینده و برداشتن گامهای استوارتر مهم دانست.
به اعتقاد مدیرعامل کانون، کیفیت زبانآموزی در کانون زبان ایران را به خاطر منابع آموزشی برتر، مدرسان انتخاب شده و آموزش دیده، سیستم اجرایی زبان و روشهای تدریس یکی از مولفههای ویژه و دلایل اعتماد خانوادهها به این نهاد و نقطه برتری کانون در این حوزه برشمرد.
وی مولفه دوم را رویکرد فرهنگی و محتوایی خواند و تصریح کرد: دغدغه امروز بسیاری از مسوولان نظام و در رأس آن مقام معظم رهبری، محتوای آموزشی زبانهای خارجی است چراکه زبان هر کشور میتواند فرهنگ آن کشور را منتقل کند و اساسا سبک زندگی غربی در آموزش زبان انگلیسی نهفته است با توجه به جدی بودن این بحث، ما نیز از طریق پالایش و تغییر در محتوا توانستهایم محتوای کانون زبان را به سمتی هدایت کنیم که سبک زندگی ایرانیاسلامی بیشتر مورد اهتمام قرار گیرد و از انتقال سبک زندگی غربی دوری کردهایم.
مدیرعامل کانون به وجود آوردن محیط سالم و فرهنگی در کلاسهای کانون زبان از طریق آییننامهها، دستورالعملها و نظارتهای انجام شده را به عنوان سومین ویژگی معرفی و تلاش برای تداوم این بخش را توصیه کرد.
حاجیانزاده در ادامه با بیان این مطلب که 237 مرکز زبان در سراسر کشور فعال است، اظهار داشت: گستردگی شبکه آموزشگاهی کانون در کشور از دیگر مولفههایی است که باعث شده کانون زبان ایران را به یک برند تبدیل کند.
وی در ادامه تدوین کتابها و محصولات کمک آموزشی با رویکرد فرهنگی تربیتی، آموزش مجازی زبان و ... را جزو اقدامهایی بیان کرد که از سوی کانون زبان ایران انجام شده و بعضا در دست تدارک است.
مدیرعامل کانون به نقش محوری و الگویی کانون زبان ایران در بحث زبانآموزی در آموزش و پرورش و سایر آموزشگاهها در سطح کشور اشاره کرد و از تعامل نزدیک و تنگاتنگ کانون زبان با آموزش و پرورش نیز خبر داد.
وی بیان کرد: از این فرصت استفاده و در حال فراهم کردن ساز و کاری هستیم تا کانون زبان با ارایه محتوای آموزشی مناسب بر سیستم زبانآموزی آموزش و پرورش و آموزشگاههای دیگر نیز تاثیر داشته باشد.
حاجیانزاده در پایان گفت: کانون زبان ایران امروز 7 زبان را تدریس میکند و منابع آموزشی آن نیز مهیا است بنابراین آمادگی داریم که بتوانیم متقاضیان آموزش و پرورش و دانشآموزان را تحت این آموزشها قرار دهیم. در این زمینه در کانون طرح سامانبخشی زبانهای خارجی در کشور در دست پیگیری است.
در این آیین علاوه بر رونمایی از کتاب «کانون زبان ایران در گذر زمان» از محسن چینیفروشان، مدیرعامل اسبق کانون و دستاندرکاران و روساء و برخی کارشناسان سابق این مجموعه قدردانی شد.
این کتاب با زیر عنوان «پیشگام بومیسازی آموزش زبانهای خارجی» از سوی دکتر صیامیان گرجی، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی تالیف و دکتر حسن باستانیراد، مشاور پروژه آن بوده و از شش فصل و چندین بخش تشکیل شده است.
آموزش و یادگیری زبان خارجی در تاریخ معاصر ایران، آموزش زبان انگلیسی، استقرار، تثبیت و توسعه بومی گرایانه کانون زبان ایران (1357-1379)، نوآوری، ارتقا و تحول در الگوی بومی آموزش و پژوهش (1385 – تاکنون) و استمرار در تحول و نوآوری در آموزش و پژوهش (1380-1385) برخی از فصلهای این کتاب است.
این کتاب همچنین نگاهی به تاریخچه و پیشینه آموزش خارجی در خاورمیانه، ایران دوران مدرن، نظام مشروطه و دورهی پهلوی میاندازد و به موضوع تاسیس انجمن ایران و آمریکا و تاریخچه بعد از انقلاب این موسسه وابسته به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز میپردازد.
نظر شما