شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۷
یاوریان‌فر: نقاشی‌هایم را در قالب کتاب منتشر می‌کنم / کتاب‌های هنری، اشتیاق مردم به هنر را افزایش می‌دهند

فرناز یاوریان‌فر به بهانه آغاز به‌کار نمایشگاه نقاشی «لحظات آرامش» گفت: اگر تجربه برگزاری اولین نمایشگاه انفرادی‌ام موفق باشم، آثارم را در كتابى با عنوانِ «لحظات آرامش» منتشر می‌کنم. اعتقاد دارم هرقدر كتاب‌های مربوط به آثار هنرى بيشتر در دسترس مردم باشد، اشتياق مخاطبان به سوی آثار هنرى بيشتر خواهد شد.

فرناز یاوریان‌فر در گفت‎و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با اشاره به آغاز به‌کار نمایشگاه نقاشی‌هایش با عنوان «لحظات آرامش» اظهار کرد: اين اولين نمايشگاه انفرادى من و در واقع اولين تجربه شخصی من براى مواجهه با مخاطبان نقاشی است که از جمعه (نهم مهرماه) در نگارخانه «آشيان نقش و مهر» برپا شده است.

وی افزود: من در گذشته در نمایشگاه‌های جمعى متعددى شركت داشتم، اما هیچ‌وقت تجربه‌ مواجهه‌ مجموع كارهايم را با مخاطب نداشتم. تصمیم دارم اگر در اين تجربه موفق باشم، آثارم را در كتابى با عنوانِ «لحظات آرامش» منتشر کنم تا در آینده، نشان‌دهنده‌ دوره‌ای تاریخی از كارهاى من در زمینه نقاشی باشند.

یاوریان‌فر با تاکید بر ارتباط تحصیلاتش در دانشگاه با مقوله هنر، گفت: من در کشور ايتاليا در رشته فلسفه و فلسفه هنر تحصيل كردم اما پس از بازگشت به ايران، دانشگاه دیگر جواب بسيارى از سؤالات مرا نمی‌داد و من به دنبال گمشده‌‌ام یعنی چگونگى ظهور و پيدايش يک هنرمند راستين مى‌گشتم كه آن‌را در آتليه استاد تاها بهبهانى پیدا کردم.

این نقاش جوان ادامه داد: هفت سال پیش نقاشی را نزد استاد تاها بهبهانی شروع کردم. ابتدا اصول و مبانی نقاشی را درس گرفتم و بعد وارد مبحث رنگ و رنگ‌شناسی شدم. شناخت مکاتب نقاشی نزد استاد مرا در مسیر انتخاب مکتب سورئالیسم برای بیان افکار و ایده‌هایم هدایت کرد.

وی افزود: همان‌طور كه می‌دانید، فعالیت هنری با تالیف و تحقیق در زمینه هنر متفاوت است. هنرمندان طراز اول زیادی هستند که دستى در تحقيق و مطالعه ندارند و بسيارى از محققان و مؤلفان دستى در خلاقيت ندارند، بنابراين جمع اين دو در يک فرد در اروپا نيز بسيار نادر است و احتياج به آموزش و تربيت افراد براى اين امر مهم در دانشگاه‌ها دارد.

این دانش‌آموخته رشته فلسفه هنر تاکید کرد: در کشورهای مختلف دنيا، دولت‌ها براى داشتن مردمى كه زندگى و آثارشان را به‌صورت مكتوب درمی‌آورند، علاوه بر بخش آموزش، هزينه می‌کنند. در واقع، دولت‌ها هستند كه فرهنگ روزمره‌ مردم را می‌سازند.

یاوریان‌فر با اشاره به هزینه سنگین انتشار کتاب در ایران، گفت: هرچند چاپ کتاب در ایران بسیار پرخرج است و خریدار واقعی ندارد، اما من اعتقاد دارم هرقدر كتاب‌های مربوط به آثار هنرى بيشتر در دسترس مردم باشد، اشتياق مخاطبان به سوی آثار هنرى بيشتر خواهد شد. بنابراین به باور من، انتشار كتاب‌های هنرى، یک بسترسازی فرهنگى موثر براى هنرهاى تجسمى است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها