پنجشنبه ۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
محمودی: «رساله سپهسالار» و «مناقب العارفین» را بخوانید / مولانا بخشی از تمدن اسلامی ماست

سهیل محمودی، شاعر مطرح کشورمان با توجه به 8 مهرماه روز «بزرگداشت مولوی» دو کتاب «رساله سپهسالار» و «مناقب العارفین» را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد داد و اظهار کرد: این دو کتاب به فاصله کمی از مرگ مولانا نوشته شده‌اند و می‌توانند منابع بسیار خوبی برای آشنایی با زندگی مولانا باشند.

سهیل محمودی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: با توجه به 8 مهر ماه «روز بزرگداشت مولوی» دو کتابی که در ارتباط با این شاعر بزرگ کشورمان است را به علاقه‌مندان کتاب پیشنهاد می‌دهم. نخستین پیشنهادم کتاب «رساله سپهسالار» اثر درجه یک فریدون سپهسالار است که به زندگی مولانا می‌پردازد. خوشبختانه این کتاب در چند سال گذشته به همت محمدعلی موحد تصحیح و از سوی نشر کارنامه منتشر شده است.

وی ادامه داد:‌ این کتاب برای کسانی که علاقه‌مند به مولانا هستند و این شاعر و عارف بزرگ را دوست دارند، بهترین منبع و مرجع است. «رساله سپهسالار» به ما کمک می‌کند تا مولانا را بهتر بشناسیم و با ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری او بیشتر آشنا شویم.

این شاعر مطرح کشورمان با اشاره به کتاب «مناقب العارفین» به عنوان پیشنهاد دومش اظهار کرد: «مناقب العارفین» پیشنهاد دوم من برای علاقه‌مندان مولانا است. این کتاب در کمتر از 100 سال بعد از مرگ مولانا به قلم شمس‌الدین احمد افلاکی نوشته شده است.
 
وی افزود: این کتاب حدود 50 سال پیش بعد از تصحیح، در دانشگاه آنکارا منتشر شد. ابتدای کتاب توضیحات به زبان ترکی استانبولی است، اما متن کتاب به زبان فارسی نوشته شده است. افست این کتاب در اوایل دهه 60 در ایران منتشر و عرضه شد.

محمودی در توضیح ویژگی‌های این کتاب گفت: «مناقب العارفین» شکوه زبان فارسی در آن دوران را نشان می‌دهد و به ما یادآور می‌شود که این زبان در روزگاری در چه سرزمین‌هایی رواج داشته است. این کتاب زندگی مولانا را طبقه‌بندی کرده و به دوره‌های مختلف عمر پربرکت این شاعر بزرگ پرداخته است.

وی ادامه داد: «مناقب العارفین» نثر بسیار شیوا و روانی دارد و جالب است که بدانید بزرگانی مانند استاد عبدالحسین زرین‌کوب، استاد سیدجعفر شهیدی، استاد بدیع‌الزمان فروزان‌فر و استاد محمدعلی موحد برای کشف زندگی مولانا از این کتاب کمک گرفته‌اند.

این شاعر برجسته کشورمان با اشاره به گسترش افراد علاقه‌مند به مولانا در سال‌های گذشته اظهار کرد: روزبه‌روز در گوشه و کنار جهان به تعداد علاقه‌مندان مولانا اضافه می‌شود، اما این علاقه ‌نباید باعث نگاه تعصبی به مولانا شود، چراکه باید با دیدی صحیح و منطقی به این شاعر بزرگ ایرانی نگاه کرد. از طرفی مولانا و شمس بخشی از تمدن اسلامی ماست و نباید مولانا را خارج از فرهنگ ایرانی - اسلامی بدانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها