یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
فیض‌الاسلام: معافیت مالیات چاپخانه‌ها بخش عمده‌ای از مشکلات صنعت چاپ را حل می‌کند

سید محمدرضا فیض‌الاسلام، عضو اتحادیه چاپخانه‌داران تهران معتقد است، در صورتی‌که چاپخانه‌ها از پرداخت مالیات معاف شوند، بدون تردید بخش عمده‌ای از مشکلات این صنعت حل می‌شود.

سید محمدرضا فیض‌الاسلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از وضعیت کنونی صنعت چاپ ابراز ناخرسندی کرد و گفت: صنعت چاپ به‌عنوان صنعت مادر که با فرهنگ و معارف کشور ارتباط دارد، اکنون به دلایل مختلف با مشکلاتی مواجه شده است. 

وی با اشاره به برخی از این مشکلات اظهار کرد: به نظرم دولت باید از صدور مجوز برای تأسیس چاپخانه، آن‌هم به صورت مکرر  پیشگیری کند، چراکه باعث می‌شود چاپخانه‌داران برای گذران امورات خود از بانک‌ها وام‌های سنگین بگیرند و از تُجار واردکننده ماشین‌آلات، ماشین خریداری کنند. در این میان، 80 درصد چاپخانه‌‌داران به دلیل نداشتن توانایی پرداخت اقساط وام‌ها، ورشکست می‌شوند.

مدیر چاپخانه ثابت‌نقش ادامه داد: از دیگر مشکلات این صنعت می‌توان به تأسیس برخی چاپخانه‌های دولتی و نیمه‌دولتی که فعالیتی شبیه چاپخانه‌های خصوصی انجام می‌دهند، اشاره کرد. تأسیس چاپخانه‌های دولتی اعم از بیمه اجتماعی، بانک، وزارت راه و راه‌آهن جمهوری اسلامی باعث شده که 65 درصد چاپخانه‌های خصوصی غیرفعال یا ورشکست شوند.

عضو اتحادیه چاپخانه‌داران تهران ضمن تأکید بر این نکته که چرا باید از قشر زحمتکش کشور (چاپخانه‌داران) که صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند مالیات گرفته شود، افزود: اگر چاپخانه‌داران از پرداخت مالیات معاف شوند، بدون تردید بخش اعظم مشکلات چاپخانه‌داران حل خواهد شد.

فیض‌الاسلام گفت: متأسفانه اکنون ماشین‌آلات چاپخانه‌داران به‌روز نبوده و از رده خارج هستند؛ اکثر این ماشین‌آلات بیش از 25 سال عمر کرده‌اند. به نظرم باید تمهیداتی به‌منظور نوسازی و به‌روز کردن این ماشین‌آلات اندیشیده شود.

وی توضیح داد: اکنون به دلیل مشکلات نامبرده و هزاران مشکل دیگر، فرزندان پیشکسوتان چاپ حاضر نیستند راه پدرانشان را ادامه دهند و پا به این عرصه بگذارند؛ این معضل به دلیل این‌که چاپ با فرهنگ کشور سر و کار دارد، بسیار آسیب‌زننده است.

مدیر چاپخانه ثابت‌نقش، وجود قوانین دست‌ و پاگیر و سلسله مراتب پیچیده اداری در حوزه چاپ را از دیگر موانع پیشرفت در این عرصه برشمرد و عنوان کرد: برگزاری صِرف جلسات برای ریشه‌یابی مشکلات صنعت چاپ کافی نیست، بلکه باید پا به عرصه عمل گذاشت و این صنعت را نجات داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها