دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
مقدس‌زاده: ایده‌های تولید نرم‌افزار در ابعاد برون‌مرزی با پشتیبانی مالی میسر می‌شود/ ویترینی از کتاب‌ در نرم‌‌افزار‌های کتابخوان

سعید مقدس‌زاده، مدیرعامل سامانه «بلوط» ضمن معرفی محصولات و فعالیت این سامانه گفت: درصورت پشتیبای مالی، تولید نرم‌افزار در ابعاد برون مرزی داریم.

مهندس سعید مقدس‌زاده، مدیرعامل سامانه «بلوط» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) با تاکید بر لزوم حمایت مالی از تولید نرم‌افزار‌های کتابخوان اظهار کرد: به‌عنوان مثال انواع نرم‌افزار‌‌های سامانه بلوط ده‌ها بار از سوی کاربران داخلی و خارجی دریافت شده است؛ بنابراین با حمایت‌های مالی نهاد‌های مختلف می‌توان به افزایش دایره فعالیت ناشران دیجیتال از داخل به خارج از کشور فکر کرد.
 
وی افزود: برخی از ناشران دیجیتال مانند سامانه «بلوط» با حرکتی خود‌جوش شکل گرفته‌اند و ادامه راه بدون حمایت آسان نخواهد بود. ایده‌‌های فرهنگی فراوانی در‌ صورت تامین مالی عملی خواهد شد.
 
مقدس‌زاده ضمن اشاره به سابقه فعالیت این سامانه درباره محصولات آن اظهار کرد: از سال 1385 به‌‌صورت حرفه‌‌ای با عنوان بِرَند «بلوط» در حوزه تولید نرم‌افزار‌‌های موبایل فعالیت خود را آغاز کردیم. تولید نر‌م‌افزار با محتوای مذهبی نخستین تجربه این مجموعه با عنوان «مبین موبایل» در حوزه نشر دیجیتال است. محصولات کتابخوان،‌ کتابخانه دیجیتال، آموزش مجازی مانند نشریات از‌ جمله راهبرد‌های جدید «بلوط» در حوزه نشر دیجیتال است.
 
این کارشناس درباره نرم‌افزار‌های «بلوط» افزود: کاربر سامانه «بلوط» در قالبی متفاوت از دیگر نرم‌افزار‌های کتابخوان، کتاب مورد نظر خود را دریافت می‌کند؛ به‌عبارت دیگر در بیشتر نرم‌افزار‌های کتابخوان موجود در کشور کاربر کتاب خود را در بیشتر موارد با فرمت EPUB در اختیار می‌گیرد اما کاربر بلوط می‌تواند، مجموعه کتاب‌های خود را در یک نرم‌افزار در اختیار داشته باشد.
 
مقدس‌زاده با اشاره به تفاوت فعالیت «سامانه بلوط» با دیگر ناشران دیجیتال اظهار کرد: بیشتر ناشران الکترونیک در کشور در قالب یک اپلیکیشن، کتاب ناشران را برای مخاطبان آماده‌سازی می‌‌کنند؛ به‌عبارت دیگر ویترینی از کتاب‌ در این نرم‌‌افزار‌ها موجود است. این فرآیند بعد از عقد قرار‌داد با ناشران شکل می‌گیرد. 
 
وی ادامه داد: علاوه بر کتاب، «بلوط» بستری برای ارائه نشریات سازمان‌‌ها ایجاد کرده است. ارگان‌های صاحب نشریه مدون به‌عنوان مخاطب اصلی این سامانه تعریف شده‌اند. محتوای این نشریات به‌طور کامل و با همه جزئیات در این سامانه در دسترس است. کاربران می‌توانند شماره‌های جدید نشریات را در قالب یک نرم‌‌افزار واحد دریافت کنند.
 
مقدس‌زاده درباره قابلیت‌های «مبین‌ موبایل» گفت: هر یک از محتوا‌های این نرم‌افزار دارای قابلیت‌‌های منحصر‌به فرد خود است. به‌عنوان مثال نرم‌افزار«مفاتیح‌الجنان» به‌وسیله سه زبان فارسی،‌ عربی و انگلیسی پشتیانی می‌شود. «مفاتیح‌الجنان» اندروید 2 شامل متن کامل ادعیه، اعمال، زیارات، ملحقات و حواشی به‌علاوه ترجمه، علامات وقف و صوت است.
 
این فعال حوزه نشر دیجیتال اظهار کرد: بهره‌مندی از ترجمه، دستیابی به صوت، امکان بزرگ‌نمایی و ایجاد فهرست شخصی از دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار است. کاربران برای دریافت صوت این محصول کافی است با تلفن هوشمند خود به اینترنت متصل شوند.  
 
وی در تشریح دیگر محصولات «مبین‌ موبایل» افزود: نرم‌افزار «کرانه‌ غدیر» به مناسبت روز غدیر طراحی و عرضه شد. «کرانه‌ غدیر» یک نرم‌افزار چند رسانه‌ای ‌است. کاربر همزمان با پخش خطبه غدیر، تصاویر و صوت مرتبط را مشاهده می‌کند.
 
مقدس‌زاده ادامه داد: زیارت «ناحیه مقدسه» نیز با قابلیت‌های گرافیکی در اختیار مخاطب قرار دارد. نرم‌افزار «قرآن مبین» نیز علاوه بر متن قرآن شامل ترجمه فارسی و ترجمه تفسیر روایی «البُرهان» است. قرائت کامل ترتیل قرآن کریم، جستجو، نشانه‌گذاری متعدد، انتخاب اندازه قلم، دسترسی به جزء مورد نظر، دستیابی به آخرین مطالعه، نمایش میزان قرائت شده و باقی‌مانده از جزء از دیگر ویژگی‌های این نرم‌افزار است.
 
مروری بر پرونده
مدیر کتابخوان الکترونیکی «کتابراه» معتقد است که که رقابت بین ناشران دیجیتال در مسیر طبیعی در حال شکل‌گیری است. متن کامل گفت‌و‌گوی خبرنگار ایبنا یا مجید شریفی را  اینجــــــــــــا بخوانید.  

مدیر انتشارات «جیحون» معتقد است که ناشر دیجیتال علاوه بر اهداف مالی، باید خود را به حفظ حقوق مادی و معنوی پدیدآور و ناشر متعهد بداند. متن کامل گفت‌و‌گوی خبرنگار ایبنا با مهندس محمد‌علی‌صحرا‌نورد را اینجـــــــــــــا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها