شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷
ایران‌عقیده: باید بپذیریم آینده از آنِِ چاپ دیجیتال است

رئیس هیأت‌مدیره انجمن چاپ دیجیتال ایران، ضمن تشریح مزیت‌های استفاده از چاپ دیجیتال، تأکید کرد: باید بپذیریم که در آینده بسیار نزدیک آینده از آنِ چاپ دیجیتال است.

سعید ایران‌عقیده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره مزیت‌های چاپ دیجیتال نسبت به چاپ سنتی اظهار کرد: چند سالی است که در صنعت چاپ، پدیده‌ای رُخ داده و به‌نوعی بسیاری از بخش‌های این صنعت را تحت‌تأثیر قرار داده است؛ پدیده‌ای که با سرعت بسیار زیاد در حرکت است و همچنان به پیشتازی خود ادامه می‌دهد. پدیده‌ای که حتی ممکن است سبک زندگی ما را در این عرصه تحت‌تأثیر قرار دهد و این پدیده چیزی جز «چاپ دیجیتال» نیست.

وی ادامه داد: چاپ دیجیتال، پدیده‌ای است که امروزه بسیار گسترده شده و روز به‌ روز بر سرعت و کاربردهای آن افزوده می‌شود.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن چاپ دیجیتال ایران افزود: شک نکنید که قطعاً چاپ در دنیا به سمت چاپ دیجیتال پیش خواهد رفت. وقتی از واژه دیجیتال استفاده می‌شود، منظور استفاده از رایانه در انجام این فرآیند است که روز به‌ روز توانمندتر و باظرفیت و سرعت بیشتر به پیش می‌رود که استفاده از آن در این صنعت چاپ بسیار کارآمد و از محاسن بی‌شماری برخوردار است. علاوه بر این، امروز کاغذ ارزان نیست. مشتری به دنبال سفارش محدود است و چرا باید مجبور باشد که برای این تعداد محدود دو هزار برگ چاپ کند، در حالی‌که چاپ دیجیتال، چاپ اطلاعات متغیر را میسر ساخته است؛ بنابراین شک نکنید که آینده از آنِ چاپ دیجیتال است.

ایران‌عقیده تأکید کرد: بدون تردید در آینده بسیار نزدیک، چاپ دیجیتال بسیاری از خدمات کارهای چاپی را در برخواهد گرفت، به‌طوری‌‌ که چاپ‌های کلیشه‌ای بسیار کمرنگ خواهند شد.
 
وی گفت: در گذشته در تمام موارد کارهای چاپی‌ که مورد استفاده قرار می‌گرفت، واژه کلیشه به‌کار برده می‌شد. برای ساخت چنین کلیشه‌هایی هزینه‌های زیادی صرف می‌شد و این هزینه‌ها زمانی جوابگو بودند که تعداد نسخه‌های چاپی در تیراژ بالا باشد. اکنون نیز برای چاپ‌هایی با تیراژ بالا هنوز از چاپ کلیشه‌ای استفاده می‌شود.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن چاپ دیجیتال ایران افزود: به‌تدریج دیجیتال و به‌طور کلی کامپیوتر در تمام عرصه‌های صنعت ورود پیدا کرد. با دانش و فناوری و پیشرفت فراوان که در تمام عرصه‌ها رُخ داد، کامپیوتر به‌عنوان یک ابزار بسیار کارآمد مورد استفاده قرار گرفت و سرعت، دقت، اعمال سلیقه و بسیار فاکتورهای دیگر که ممکن است در حوزه انسانی به‌عنوان ضعف مطرح باشند، تا حد مطلوبی حل شد.
 
ایران‌عقیده با بیان این‌که در چاپ دیجیتال، عامل واسطه (کلیشه) حذف شده، اظهار کرد: در این نوع چاپ، مستقیماً اطلاعات کامپیوتری براساس یک فرآیند به چاپ تبدیل می‌شوند. این شیوه، به استفاده‌کنندگان آن کمک می‌کند تا در تعداد، اندازه و ابعاد چاپ دستشان باز باشد و آثار چاپی را با اطلاعات متغیر و رنگ‌های مختلف چاپ کنند.
 
وی با اشاره به این‌که مواد مصرفی چاپ دیجیتال در حال پیشرفت و رقابت با چاپ کلیشه‌ای هستند، ادامه داد: در ابتدا قیمت تمام‌شده یک برگ کار چاپ دیجیتال گران تمام می‌شد، اما اکنون شاهد پیشرفت روزافزون این دستگاه‌ها و به‌مراتب شاهد قیمت تمام‌شده کمتر محصول با کیفیت بسیار بهتر هستیم. از طرف دیگر، برای مردم سراسر دنیا، تنوع‌گرایی حرف اول را می‌زند. به همین دلیل مقوله چاپ دیجیتال در سراسر دنیا رشد بسیار خوبی پیدا کرده است.
 
رئیس هیأت‌مدیره انجمن چاپ دیجیتال ایران گفت: چاپ به تعداد مورد نیاز از جمله محاسن چاپ دیجیتال به‌شمار می‌آید. در این نوع چاپ، چون براساس تعداد مورد نیاز چاپ اثر صورت می‌گیرد، نه پول اضافه هزینه می‌شود و نه اثری در انبار نگه‌داری می‌شود. بنابراین مجدد با صراحت می‌‌گویم که در آینده بسیار نزدیک چاپ، فقط و فقط دیجیتال خواهد بود.
 
ایران‌عقیده افزود: برای ترویج فرهنگ استفاده از چاپ دیجیتال، اقدامات زیادی صورت گرفته، اما معتقدم باید در تمام همایش‌ها و نشست‌هایی که به این منظور شکل می‌گیرند، افراد متخصص این عرصه که سردی و گرمی آن‌را چشیده‌اند، نیز حضور داشته باشند و از تجربیات آن‌ها استفاده شود.
 
وی بیان کرد: یکی از کاربردهای بسیار اساسی در مقوله چاپ دیجیتال، چاپ کتاب در تیراژ محدود حتی یک عدد است. ناگفته نماند پیش از داشتن انتظار ترویج فرهنگ استفاده از چاپ دیجیتال، باید فرهنگ کتابخوانی در میان افراد جامعه توسعه یابد؛ باید دولت شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کند تا مردم به سمت کتابخوانی ترغیب شوند و این امر را از ملزومات زندگی خود به حساب آورند.
 
رئیس هیأت‌مدیره انجمن چاپ دیجیتال ایران توضیح داد: دولت تمهیداتی بیاندیشد تا کتاب با بهای ارزان به دست مخاطبان برسد. به‌طور مثال می‌تواند به‌صورت همزمان هم به ناشران در تأمین کاغذ یا سایر مواد اولیه کمک کند و هم با ارائه سوبسیت به ناشر، قیمت کتاب را به نفع مصرف‌کننده کاهش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها