سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸
حضور آستان قدس رضوی با 1590 عنوان کتاب در چهار بخش نمایشگاه کتاب تهران

حسن آرام، مدیر اجرایی غرفه آستان قدس رضوی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از حضور این مجموعه فرهنگی با یک‌هزار و 590 عنوان کتاب در چهار بخش نمایشگاه خبر داد.

حسن آرام، مدیر اجرایی غرفه آستان قدس رضوی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره کیفیت حضور آستان قدس در شهر آفتاب اظهار کرد: آستان قدس رضوی در این دوره از نمایشگاه کتاب در چهار غرفه مستقل در بخش‌های عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و بین‌الملل مجموعا یک‌هزار و 590 عنوان کتاب ارائه کرده است.
 
وی افزود: در بخش عمومی با 120 متر فضا، در موضوعات قرآن و علوم قرآنی، حدیث، کلام، فلسفه و عرفان، تاریخ، علوم طبیعی، پزشکی، اقتصاد و ورزش و روانشناسی 800 عنوان کتاب شامل 323 عنوان چاپ نخست از سوی موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی عرضه شده است.
 
آرام در ادامه گفت: در غرفه‌ کودک با فضای 60 متر حدود 400 عنوان شامل 170 چاپ نخست و در غرفه دانشگاهی 150 عنوان کتاب شامل 50 چاپ نخست از سوی آستان قدس ارائه شده است. در این دوره برای نخستین‌بار در بخش بین‌الملل نمایشگاه حضور داریم. در این بخش نیز به زبان‌های عربی، اردو، فرانسه، انگلیسی در مجموع 240 عنوان کتاب عرضه شده است.
 
مدیر اجرایی غرفه آستان قدس رضوی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره فعالیت دو دانشگاه زیرمجموعه آستان قدس در حوزه نشر عنوان کرد: از دانشگاه علوم اسلامی رضوی کتاب‌هایی در زمینه‌های حقوق، فلسفه و عرفان برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و از سوی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) نیز کتاب‌هایی در موضوعات مهندسی، روانشناسی، چاپ و نشر و پزشکی در غرفه‌های آستان قدس در دسترس بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
 
وی درباره فعالیت موسسات فرهنگی آستان قدس افزود: آستان قدس رضوی هشت موسسه فرهنگی شامل کتابخانه مرکزی آستان قدس، مرکز آفرینش‌های هنری، دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، موسسه به‌نشر، بنیاد پژوهش‌های اسلامی و مرکز مشاوره و پژوهش‌های آستان قدس دارد. هر کدام از این موسسات در زمینه خاص فعالیت خودشان کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهند که این فعالیت‌ها در قالب کتاب منتشر می‌شوند. در این دوره از نمایشگاه برای نخستین‌بار هر هشت موسسه فرهنگی به‌صورت متمرکز در نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند.
 
آرام در ادامه گفت: در این دوره از مخاطبان نیازسنجی صورت گرفت که آیا زمینه‌های فعالیت ما تاکنون جوابگوی نیازها بوده یا نه؟ و غیر از موضوعاتی که تاکنون کتاب منتشر شده چه موضوعاتی دیگری مدنظر آن‌هاست تا برای سال‌های بعد در گروه‌های مختلف تحقیق و در نمایشگاه کتاب عرضه شوند.
 
مدیر اجرایی غرفه آستان قدس رضوی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره دیگر برنامه‌های این نهاد فرهنگی در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه هشت نشست علمی در موضوعات متنوع متناسب با فعالیت هشت موسسه در سرای اهل قلم پیش‌بینی کردیم که اندیشه‌ها و تفکرات مجموعه به‌عنوان یک اتاق فکر بیان می‌شود. از دل این جلسات موضوعات و اولویت‌های پژوهشی استخراج می‌شود که برای برنامه‌های سال‌های بعد مفید خواهد بود.
 
وی همچنین درباره کیفیت برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران افزود: نسبت به دوره‌های قبلی نمایشگاه در مصلی، شهر آفتاب از هر لحاظ بهتر است. آماده‌سازی این مکان بسیار اساسی، بنیادی و منطقی بوده است. البته برخی از ناهماهنگی‌‌ها و سردرگمی بازدیدکنندگان در سالن‌ها و راهروها کمی مشکل ایجاد کرده که اگر برای دوره‌های بعد مرتفع شود، می‌توان گفت که بهترین نمایشگاه در خاورمیانه خواهد بود.
 
آرام در قالب یک پیشنهاد به مسئولان برگزاری نمایشگاه گفت: به‌جای نامگذاری بخش‌‌های نمایشگاه با حروف انگلیسی، می‌توان به تناسب نوع فعالیت هر بخش، از نام بزرگان فرهنگ، علم و ادب و هنر ایران‌زمین استفاده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها