شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷
راه‌اندازی سالن کتاب‌نما در نمایشگاه کتاب تهران به منظور برگزاری مراسم رونمایی/ انتشار کتاب از نشست‌های تالار گفت‌وگو

دبیر علمی سراهای اهل قلم بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌که در مجموع 180 نشست در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد، گفت: امسال برای نخستین‌بار سالن کتاب‌نما با هدف رونمایی و معرفی آثار راه‌اندازی می‌شود.

داریوش مطلبی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این‌که با برگزاری نشست‌های علمی ـ فرهنگی و مرتبط با صنعت نشر می‌کوشیم فضای فرهنگی‌تری در نمایشگاه کتاب تهران ایجاد کنیم، اظهار کرد: در بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 7 سالن راه‌اندازی خواهد شد؛ سالن اصلی نمایشگاه که همان سرای اهل قلم نام دارد، میزبان 40 نشست با حضور نویسندگان، ناشران و کارشناسان حوزه‌های مختلف فرهنگ خواهد بود.
 
وی با بیان این‌که در سرای اهل قلم روزانه 4 نشست برگزار خواهد شد، توضیح داد: نشست‌هایی که در این سالن برگزار می‌شوند، مباحث فرهنگی و علمی را پوشش خواهند داد که از میان آنها می‌توان به برنامه‌های مرتبط با اقوام ایرانی ـ ادیان ایرانی، نقد برخی کتاب‌ها و دانش‌نامه‌ها و برگزاری برنامه‌هایی درباره میراث مکتوب اشاره کرد.

دبیر علمی سراهای اهل قلم بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: تالار گفت‌وگو از دیگر سالن‌های نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شود؛ در این سالن برگزاری 30 نشست پیش‌بینی شده است. نشست‌های مربوط به پیش از تولید فنی و محتوایی کتاب، حین تولید کتاب، توزیع و فروش کتاب، مباحث مربوط به مناسبات حرفه‌‌ای ناشران و پدیدآورندگان، مسائل حقوقی، ویرایش، ترجمه و ثبات بازار نشر در تالار گفت‌وگو برگزار خواهند شد.
 
مطلبی با بیان این‌که امیدواریم خروجی نشست‌های این تالار بتواند خوراک فکری، اندیشه‌ای و نظری برای دست‌اندرکاران حوزه فرهنگ و نشر به دنبال داشته باشد، گفت: از آن‌جا که نشست‌های تالار گفت‌وگو تمام ابعاد صنعت نشر را دربرخواهند داشت، می‌کوشیم آنها را در قالب یک کتاب تا اواخر تابستان منتشر کنیم.
 
وی از سالن‌های آموزشی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و بین‌الملل به عنوان دیگر سالن‌های بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یاد کرد و افزود: در سال‌های نخست راه‌اندازی این سالن‌ها در نمایشگاه کتاب تهران موضوع‌های متنوع فرهنگی ارائه می‌شد اما امسال برای نخستین‌بار می‌کوشیم در هر سالن مباحث و مسائل تخصصی همان حوزه عرضه و بررسی شوند تا ناشران و کارشناسان بتوانند اطلاعات لازم در حوزه‌های موضوعی را دریافت کنند.
 
دبیر علمی سراهای اهل قلم بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌که در هر سالن از سالن‌های نامبرده (سالن‌های موضوعی) 30 برنامه ارائه خواهد شد، اظهار کرد: برنامه‌های این سالن‌ها با همکاری انجمن‌های فرهنگی ناشران برگزار می‌شوند و ما فقط با نظارت بر نشست‌ها می‌کوشیم آنها را به سمت و سویی سوق دهیم تا مشکلی از مشکلات نشر حل شوند و یا دانشی به اهالی فرهنگ و نشر انتقال یابد.
 
مطلبی افزود: امسال نخستین‌بار سالن کتاب‌نما در نمایشگاه کتاب تهران با هدف رونمایی و معرفی آثار مختلف راه‌اندازی خواهد شد. اجرای برنامه‌های این سالن بر عهده ناشران است؛ به این ترتیب که ناشران می‌توانند زمانی را در طول برپایی نمایشگاه کتاب تهران از سوی کمیته فرهنگی نمایشگاه دریافت کنند و در آن زمان، به رونمایی و معرفی آثار خود بپردازند.
 
وی با بیان این‌که در سالن کتاب‌نما روزانه 3 نشست برگزار خواهد شد، بیان کرد: برای حضور ناشران به منظور معرفی آثارشان در این سالن هیچ‌گونه تعصبی نداریم؛ به این معنا که ناشران حوزه‌های مختلف می‌توانند در این سالن به منظور رونمایی آثارشان اقدام کنند اما طبیعی است که چون حوزه‌های عمومی در نمایشگاه کتاب تهران سرای ویژه‌ای برای برگزاری نشست ندارند، اولویت ما کتاب‌های ناشران عمومی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها