شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸
تیمورزاده: شرایطی فراهم شود که مدارس نتوانند از بن‌کارت‌های دانش‌آموزی برای تجهیز کتابخانه مدارس استفاده کنند/ خرید سازمانی ممنوع!

فرهاد تیمورزاده، مدیر انتشارات تیمورزاده، معتقد است باید شرایطی فراهم شود که فقط خود دانش‌آموزان باز بن‌کارت‌های دانش‌آموزی استفاده کنند و مسئولان مدارس نتوانند از این تسهیلات برای تجهیز کتابخانه مدارس استفاده کنند.

فرهاد تیمورزاده، مدیر انتشارات تیمورزاده، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره طرح بن‌کارت دانش‌آموزی اظهار کرد: اصولاً وقتی سمت و سوی یارانه برای حمایت از هر صنعتی به سوی مصرف‌کننده سوق پیدا کند آثار خوبی دارد، اما نحوه اجرای آن بسیار مهم است و باید دقت کرد که دچار آفت نشود. ارائه بن‌کارت دانش‌آموزی که امسال برای نخستین بار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته به نوبه خود کار خوبی است اما باید مواظب بود که دچار آفتی که در سال‌های گذشته بن‌کارت‌های اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها دچارش می‌شدند نشود.
 
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته گاهی دانشگاه‌ها بن‌کارت‌های را استادانی که نمی‌خواستند از آن استفاده کنند می‌گرفتند و از آن برای خرید جمعی کتاب برای تجهیز کتابخانه دانشگاه‌ها استفاده می‌کردند. حال نباید بن‌کارت‌های دانش‌آموزی هم به این سمت و سو رود زیرا وقتی سیستم به جای مصرف‌کننده فردی به حالت سازمانی معطوف می‌شود، اغلب خریدهای سازمانی جنبه سفارشی پیدا می‌کند، در نتیجه این خریدها و بن‌کارت‌ها نمی‌تواند به نشر کمک کند.
 
به گفته مدیر انتشارات تیمورزاده، باید تدابیری اندیشه شود که اگر مصرف‌کننده نخواهد از سهمیه‌اش استفاده کند بن‌کارتی هم در اختیارش قرار نگیرد و این بن‌کارت‌ها فقط با ارائه کارت ملی افراد در ایام نمایشگاه کتاب قابل استفاده باشد تا تخلفات کمتر شود. به این ترتیب افراد علاقه‌مند بیشتری می‌توانند از این مزایا بهره‌مند شوند.
 
تیمورزاده بیان کرد: ارائه این بن‌کارت‌های دانش‌آموزی برای جذب بچه‌ها به خرید کتاب خوب است و انگیزه و مشوقی است برای شروع کتاب‌خوانی، اما مشکل کتابخوانی را حل نمی‌کند، زیرا بستر فرهنگی برای مطالعه در کشور ما آماده نیست و مردم ما مانند هندی‌ها،‌ اروپایی‌ها، افغانها و ... نیستند که حاضر باشند گرسنه بمانند ولی کتاب بخرند. در واقع اگر به اغلب مردم ما رایگان هم کتاب داده شود، آن را نمی‌خوانند چون فرهنگ مطالعه در کشور ما وجود ندارد و همواره مردم احساس می‌کنند کارهای مهم‌تری از کتاب خواندن دارند.

این ناشر افزود: با ارائه بن‌کارت‌های کتاب فقط می‌توانیم این بهانه را که کتاب گران است تا حدودی برطرف کنیم. در واقع ارائه این بن کارت‌ها فقط برای افرادی که خودشان به مطالعه علاقه‌مند هستند موقعیت راحت‌تری را فراهم می‌کنند.
 
تیمورزاده یادآوری کرد: درد ما توان خرید کتاب نیست بلکه نبود فرهنگ مطالعه است، حتی بسیاری از استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و نویسندگان هم دنبال افرادی هستند که بن‌های کتاب آنها را تبدیل به پول کند. در این وضعیت ما باید مشکلات را به صورت ریشه‌ای حل کرده و بستر مطالعه و فعالیت‌های فرهنگی را در کشور مهیا کنیم. فراهم‌سازی این بستر المان‌های مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به ایجاد آرامش در فضای کسب و کار ناشران و کتابفروشی‌ها، اهمیت دادن به مطالعه در عمل نه در شعار و انجام اقدامات مداوم و متعدد در حوزه‌های مختلف برای افزایش آمار کتابخوانی اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها