چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
ویرایش نوزدهم کتاب «بافت‌شناسی انسانی پایه (رجحان)» در راه بازار نشر

محمد‌باقر مینایی، عضو هيأت علمی دانشكده پزشكی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی تهران از انتشار ویرایش نوزدهم کتاب «بافت‌شناسی انسانی پایه(رجحان)» در آینده‌‌ای نزدیک خبر داد و گفت: این کتاب در بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

دکتر محمد‌باقر مینایی، عضو هيأت علمی دانشكده پزشكی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره انتشار جدید‌ترین آثار خود اظهار کرد: ویرایش نوزدهم کتاب «بافت‌شناسی انسانی پایه» مرحوم دکتر محمد‌صادق رجحان به‌عنوان یکی از معتبر‌ترین کتاب‌های حوزه پزشکی و دندانپزشکی را با ویرایش جدید به پایان رساندم. این کتاب آخرین‌بار در سال 1384 به قلم دکتر رجحان منتشر شده بود.
 
وی افزود: ترجمه «حدود‌‌ الامراض» نوشته محمد ارزانی، صاحب کتاب‌‌های «میزان الطب»، «طب اکبری» و قرابادین قادری نیز از سوی انتشارات «چوگان» به‌زودی منتشر می‌شود. «حدود‌‌ الامراض» شامل اصطلاحات طب سنتی بوده و تصحیح آن طی دو سال به طول انجامید.        
 
مینایی با اشاره به کتاب «کلیات طب ایرانی (در دوره تمدن اسلامی)» ادامه داد: سرزمين‌هاى اسلامى در دوره تمدن اسلامى و فتوح مسلمانان، از نظر انظباط اخلاقی، برتری سطح زندگی، اجتناب از تعصب و گسترش علم و ادب، قرن‌‌ها در راس دنیای متمدن قرار داشت که بی‌تردید دوره‌ای درخشان از تمدن اسلامی است. آندلس (اسپانیا) در قرون وسطی پلی برای انتقال علوم و فرهنگ اسلام، به اروپا به‌شمار می‌رفت. این منطقه که با فرهنگ‌ترین و آباد‌ترین سرزمین غرب بود،‌ نزدیک به 9 قرن در جنوب غربی اروپا حکومت کرد و در این مدت،‌ فرهنگ و تمدن شکوفایی پدید آورد،‌ آن‌گونه که مسلمانان در رشته‌های مختلف به‌ویژه پزشکی،‌ سرآمد جهانیان شدند.
 
این متخصص حوزه طب سنتی افزود: قرن چهارم به حق، اوج اعتلای علوم به‌ویژه علم پزشکی و از درخشان‌ترین دوره‌های تمدن اسلامی است. محمد‌بن زکریای رازی و ابو‌علی‌سینا، از بزرگ‌ترین پزشکان دنیای قدیم، در آغاز و پایان این قرن زندگی می‌کردند. آموزش پزشکی و روش‌های درمان که از «جندی‌ شا‌پور» به مراکز پزشکی سرزمین‌های اسلامی انتقال یافته بود، بعد‌ها از راه‌هایی چون ترجمه آثار بزرگان و دانشمندان ایرانی،‌ جنگ‌های صلیبی و سفر‌های مسلمانان،‌ به‌ اروپا راه یافت و مراکز طبی، در اروپا به‌وجود آمد. کتاب «کلیات طب ایرانی (در دوره تمدن اسلامی)» گردآوری مطالب طبی است که براساس کتاب‌های طبی‌ طبیبان مسلمان، گرد‌آوری و تنظیم شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها