شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
مدیر نشر نگاه معاصر: «فیپای مختصر» تنها باید در مرحله اخذ مجوز باشد نه انتشار / اداره کتاب، اعلام وصول کتاب ندهد

اکبر قنبری، مدیر نشر نگاه معاصر در واکنش به طرح تحول فیپا و جایگزینی «فیپای مختصر» به جای «فیپای کامل» از سوی کتابخانه ملی گفت: این راه می‌تواند برای اخذ مجوز کتاب مناسب باشد اما باید در همین مرحله محدود شود و اداره کتاب انتشار کتاب را منوط به داشتن فیپای کامل کند.

اکبر قنبری، مدیر انتشارات نگاه معاصر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره طرح تحول فیپا و جایگزینی «فیپای مختصر» به «فیپای کامل» از سوی کتابخانه ملی گفت: «فیپای مختصر» در مرحله اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند مناسب باشد اما اداره کتاب باید به کتابخانه ملی اعلام کند که اعلام وصول برای کتاب‌های دارای فیپای مختصر و ناقص صادر نمی‌کند. تحقق این امر از سوی اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند کتابخانه ملی را وادار به بررسی مجدد کند.

وی با اشاره یه این که بحث صدور فیپا باید در دو ساحت بررسی شود اظهار کرد:  بحث نخست این است که آیا ناشران با فیپا مشکل دارند و دوم این‌که آیا فیپای مختصر راه‌حل است یا نه؟

قنبری اظهارکرد: کتابخانه ملی باید مشکل و موانع صدور فیپا را در گام‌های اول حل کند زیرا صدور فیپای کامل به ناشران بعد از انتشار کتاب عملا راه نامعقول و غیر‌حرفه‌ای است.

مدیر نشر نگاه معاصر در پاسخ به پرسش درباره ادعای کتابخانه ملی درباره درج فیپای کامل در نوبت‌های بعدی چاپ کتاب اظهار کرد: درج فیپای کامل در چاپ‌هاب بعدی کتاب دردی از ناشر و محقق دوا نمی‌کند و باعث سردرگمی خواننده، محقق و کتابدار می‌شود.

قنبری ادامه داد: کتابخانه ملی باید برای صدور فیپای کامل وقتی را معین و به ناشران اعلام کند نه این‌که کار صدور فیپا را از مرحله طبیعی و استاندارد خارج کند.

وی تاکید کرد: اداره کتاب باید در این مرحله وارد کار شود و این شرط را برای ناشران و کتابخانه ملی معین کند که با فیپای مختصر تنها مجوز صادر می‌شود و اعلام وصولی برای انتشار کتاب در کار نخواهد بود تا با این شرط کتابخانه ملی خود را موظف به صدور فیپای کامل کند.

مدیر نشر نگاه معاصر ادامه داد: برون‌سپاری فیپا‌نویسی به ناشران نیز مشکلات خود را دارد و به نظر من باید کتابخانه ملی راهکار مناسب‌تری برای صدور فیپای کامل در نظر داشته باشد.

«فیپا» یا همان شناسنامه کتاب شامل اطلاعات کتابشناختی لازم برای شناسایی و بازیابی یک کتاب براساس استانداردهای بین‌المللی قبل از انتشار است و معمولا این اطلاعات در صفحه نخست کتاب درج می‌شود. در خواست فیپا جزو نخستین اقداماتی است که ناشر برای اخذ مجوز کتاب خود به انجام می‌رساند و برای دریافت آن به کتابخانه ملی مراجعه می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها